· · Komentari: 0
Čistunac

Pogledajte zašto za ovaj automobil Nemačka svakom kupcu daje 9.480 EVRA!

Kada "folksvagen ID3" stigne i na naše tržište sleduje bonus države od 5.000 evra

1596092750_ID3-N.jpg
Foto:"Folksvagen"

Pre tačno četiri nedelje otvorena je "knjiga porudžbina" za novi "Folksvagen" sa pogonom na električnu energiju. Model "ID 3" je vozilo od kojeg firma iz Volksburga mnogo očekuje, pa ne čudi što svi sa nestrpljenjem očekuju prve prodajne rezultate.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Ono što je "Folksvagen" posebno obradovalo je činjenica da je za svih sedam modela ovog automobila, koji je "apsolutno čist" i ne zagađuje ni najmanje čovekovu okolinu,  Savezna vlada Nemačke odobrila maksimalni bonus, odnosno subvenciju od 9.480 evra! Naravno i druge zemlje Evrope, a odnedavno i Srbija, imaju slične subvencije. One se razlikuju od zemlje do zemlje pa je tako u Srbiji, za ovu vrstu automobila, predviđem bonus za svakog kupca od 5.000 evra.

Foto:"Folksvagen"

Modeli "ID 3" se razlikuju po vrsti baterije, od koje zavisi i autonomija, ali i performanse. Postoje i različiti nivoi opreme, a standardna verzija košta 35.574,95 evra u Nemačkoj. U oktobru, najavljuju iz "Folkasvagen" stiže još jeftinija verzija koja će koštati ispod 30.000 evra.

Pročitajte još: Na čuvenom "Testu severnog jelena" nije se proslavio ni "golf 8" (VIDEO)

I ovaj standardni model je dobro opremljen. Od navigacije, automatske klime, mnogih drugih sistema asistencije vozaču, konekcije sa smartfonima, internetiom.

Foto:"Folksvagen"

Domet vozila zavisi od baterije i kreće se od 330 do 550 kilometara. Motor ima dve verzije, Slabija ima 146, a druga 204 KS. Obrtni moment je 310 nm.Od 0 do 100 kilometara na čas stiže za 7,3 sekunde amaksimalna brzina je ograničena na 160 kilometara na čas. Dužina vozila je 4.261 mm, širina 1.809 mm,visina 1.522 mm, međuosovinsko rastojanje 2.765 mm.

Pročitajte još: Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

Zapremina prtljažnika 385 litara. Punjenje je moguće preko običnih kućnih utičnica, "volboks" uređaja i naravno brzih punjača na kojima je moguće dopuniti bateriju do 80 odsto vrednosti za tridesetak minuta.

                                                   PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.