· · Komentari: 0
Predstavljen

Pogledajte koji je automobilski HIT stigao u Srbiju! (FOTO)

Bestseler kompanije "BMW" ,nova "Serija 5" već izložena i u našim salonima

1596102817_the-new-bmw-530e-xdrive--2-.jpg
Foto:"BMW"

Jedna od najprodavanijih limuzina na svetu, a i u našoj zemlji, odmah posle svetske premijere je stigla i u Srbiju! Bavarski gigant "BMW" mnogo polaže u svoju "peticu" koja je i ovog puta napravljena za desetku! Novi" BMW serije 5" stigao je i u Srbiju i već se nalazi u prodajnim salonima!

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Ova popularna  „biznis limuzina“ je jedan od najprodavanijih BMW modela na našem tržištu. Krasi ga unapređen spoljašnji dizajn, dodatno pojačan osećaj luksuza u enterijeru, veća efikasnost i dinamičnost zahvaljujući elektrifikaciji pogonskog sistema i vrhunske inovacije u oblastima asistencije vozaču, upravljanju i konektivnosti. 

Foto:"Delta motors"

Pored benzinskog i dizel agregata, novi "BMW Serije 5 "je dostupan i kao plag-in hibrid koji prati državna subvencija na kupovinu u iznosu od 3500€, kao i subvencija prilikom registracije vozila.

Vodeći model je "BMW M550i x drajv sedan" sa 4.4 litarskim V8 motorom od 530 KS dok je na našem tržištu najpopularniji model "BMW 520d x drajv" sa dvolitarskim dizel agregatom koji isporučuje 190KS. Opcione M Sport kočnice su dostupne za poručivanje i u crvenoj boji.

Foto:"Delta motors"

Novi točkovi su izrađeni od lakih legura i dostupni u verzijama od 18 do 20 inča, dok su kao opcija po prvi put u ponudi 20-inčni BMW točkovi Individual er-performans sa poboljšanom aerodinamikom i smanjenom težinom.

Dizajn enterijera ima usavršene detalje, opcioni 12,3-inčni kontrolni ekran (10,25-inčni kontrolni displej sada je deo standardne opreme), automatska klima sa proširenim karakteristikama i sportski kožni volan sa novim uređenjem multifunkcijskih tastera.

Pročitajte još: Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

Kontrole na centralnoj konzoli sada su u crnoj boji visokog sjaja, dok je enterijer moguće poručiti u novoj perforiranoj varijanti Sensatec ili opcionalno kožu Dakota ili ekskluzivnu Napa kožu. Komfort sedišta su dostupna kao opcija, a moguće je poručiti i nova M multifunkcionalna sedišta.

Foto:"Delta motors"

Plag-in hibridni asortiman proširen je na pet modela "BMW Serije 5". Uvedena je nova "mild-hibrid" tehnologija od 48V za sve četvorocilindrične i šestocilindrične motore, koja obezbeđuje brži odziv na delimičnim opterećenjima i bolje ubrzanje, veću efikasnost kao i unapređen rad automatske start/stop funkcije zahvaljujući starter-generatoru snage od 8 kW/11KS.

Foto:"Delta motors"

Novi sistemi asistencije vozaču i proširene funkcije utabali su put autonomnoj vožnji - upozorenje o napuštanju trake  sada poseduje i funkciju vraćanja u saobraćajnu traku, tu je i aktivna navigacija, automatsko formiranje trake za slučaj nužde i upozorenja za raskrsnicu koja dolazi sada sa funkcijom kočenja.

Pročitajte još: Pogledajte zašto za ovaj automobil Nemačka svakom kupcu daje 9.480 EVRA!

Dodatno 3D vizualizacija okoline prikazuje saobraćajne situacije i moguće intervencije sistema za pomoć vozaču na instrument tabli, a tu je i opcionalno dostupan Parking asistent dodatnom funkcijom asistencije za vožnju unazad.

"BMW operativni sistem 7" je kod novog modela "BMW Serije 5" deo standardne opreme i otvara mnoštvo potencijalnih novih aplikacija i mogućnosti povezivanja, kao i proširenu personalizaciju.

                                                    Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.