· · Коментари: 0
ЛЕГЕНДА

Један од најпопуларнијих аутомобила ових простора "голф 2" бржи од "ФЕРАРИЈА" (ВИДЕО)

Веровали или не, али постоји примерак овог возила које достиже 340 километара на час!

1597042029_golf-2-naslovna.jpg
Фото:"Фолксваген"

Један од свакако најпопуларнијих аутомобила свих времена на овим просторима је "голф 2". Возило које се правило некада и у СФРЈ, и сада је доста присутно на нашим друмовима. У једној бившој  југословенској републици чак су намеравали да му подигну и споменик.

Прочитајте још: Можете да га купите из фотеље али само ако сте веома брзи јер их има свега ДЕСЕТ!

"Неуништив је", "Троши као упаљач", "Бољи је и од "москвича","Двојка дизел је закон"!  Ово су само неки епитети које смо чули од поносних власника овог "чуда на четири точка" које је већ скоро потрошило четврту деценију и ближи се петој (Први примерак је направљен 1983. и производио се до 1992.), али и даље можете да видите савршено очуване примерке.

Па чак и један који је бржи и од неких "ферарија" јер може да достигне 340 километара на час. Ако не верујете нама ту је овај видео са једног "показивања мишића" на скупу у Немачкој. Маестро који је "дорађивао" ову "двојку" је успео да угура под хаубу свих 1.300 "коња". Подесио је и вешање, мењач, пронашао праве гуме које могу да издрже толику "ергелу" и показао шта може "двојка".

Прочитајте још: Погледајте како је "Пежо" још од 1941. правио електричне аутомобиле (ФОТО)

Не знамо да ли је оригинално направљена у ТАС-у у Вогошћи, али ова "двојка" је заслужила "споменик" Бар за ових постигнутих 340 километара на час!                               

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.