Oglas
· · Komentari: 0
LEGENDA

Jedan od najpopularnijih automobila ovih prostora "golf 2" brži od "FERARIJA" (VIDEO)

Verovali ili ne, ali postoji primerak ovog vozila koje dostiže 340 kilometara na čas!

1597042029_golf-2-naslovna.jpg
Foto:"Folksvagen"
Oglas

Jedan od svakako najpopularnijih automobila svih vremena na ovim prostorima je "golf 2". Vozilo koje se pravilo nekada i u SFRJ, i sada je dosta prisutno na našim drumovima. U jednoj bivšoj  jugoslovenskoj republici čak su nameravali da mu podignu i spomenik.

Pročitajte još: Možete da ga kupite iz fotelje ali samo ako ste veoma brzi jer ih ima svega DESET!

"Neuništiv je", "Troši kao upaljač", "Bolji je i od "moskviča","Dvojka dizel je zakon"!  Ovo su samo neki epiteti koje smo čuli od ponosnih vlasnika ovog "čuda na četiri točka" koje je već skoro potrošilo četvrtu deceniju i bliži se petoj (Prvi primerak je napravljen 1983. i proizvodio se do 1992.), ali i dalje možete da vidite savršeno očuvane primerke.

Pa čak i jedan koji je brži i od nekih "ferarija" jer može da dostigne 340 kilometara na čas. Ako ne verujete nama tu je ovaj video sa jednog "pokazivanja mišića" na skupu u Nemačkoj. Maestro koji je "dorađivao" ovu "dvojku" je uspeo da ugura pod haubu svih 1.300 "konja". Podesio je i vešanje, menjač, pronašao prave gume koje mogu da izdrže toliku "ergelu" i pokazao šta može "dvojka".

Pročitajte još: Pogledajte kako je "Pežo" još od 1941. pravio električne automobile (FOTO)

Ne znamo da li je originalno napravljena u TAS-u u Vogošći, ali ova "dvojka" je zaslužila "spomenik" Bar za ovih postignutih 340 kilometara na čas!                               

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas