Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

РЕШИТЕ СЕ НЕПРИЈАТНИХ МИРИСА У АУТОМОБИЛУ уз помоћ ових трикова и практичних савета

Лоши мириси могу остати и након прања аутомобила

1646044123_automobil.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Ауто у ком се не осећа дим од цигарета, остаци хране или претходне флеке свакако да је пријатнији за вожњу. Непријатни мириси могу изазвати осећај мучнине и свакако да онај ко се вози са вама у аутомобилу неће пожелети поново да уђе у исти. Због тога делимо са вама савете помоћу којих ћете ове мирисе свести на минимум или потпуно уклонити.

Бактерије су чести узрочници смрада. Размножавају се на остацима хране или их можете унети на ципелама у аутомобил. За укљањање бактерија можете користити асепсол, хидриген или сирће.

Прочитајте још: МАЈСТОРИ ОТКРИВАЈУ: Колико често треба МЕЊАТИ УЉЕ у мотору и шта заправо значе ЛАМПИЦЕ на инструмент табли

Дим од цигарете

Дим од цигарете један је најупорнијих мириса. Чак и када конзумирате цигарете у току вожње уз отворен прозор, мирис се задржава унутар возила. Савет:  Овог мириса се можете решити тако што ћете потопити пешкир у пластичну чинију са сирћетом, а потом ту чинију поставити близу пепељаре у ауту, а можете и другу чинију са потопљеним пешкиром у сирћету оставити на задњем седишту око пола сата. Сирће ће добро апсорбовати непријатан мирис цигарета.  Осим сирћета можете посути соду бикарбону, коју потом можете усисати.

Мирис буђи

Можете сами направити средство које ће отклонити мирис буђи у аутомобилу.

Састојци:

  • Шоља дестиловане воде
  • Шоља водке или ракије
  • 10 капи етеричног уља чајевца
  • 10 капи етеричног уља еукалиптуса
  • 10 капи етеричног уља лаванде

Попрскајте средство по унутрашњости возила и оставите да одстоји 30 минута, а потом обришите крпом.

Прочитајте још: 6 савета за ПРЕГОВАРАЊЕ О ЦЕНИ аутомобила - НАЈБОЉИ НАЧИН да дођете до новог возила

Млеко

Просуто млеко треба очистити што је пре могуће, јер се оно увлачи у ситне пукотине, а мирис тешко ишчезава. Уколико су кожна седишта у питању, када бришете обратите пажњу да крпа није мокра, него само влажна и  уклоните и млеко које се увукло у пукотине. Не усисавајте патоснице феном након уклањања проливеног млека, топао ваздух може погршати  ствар и дубље увући мирис.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas