Oglas
· · Komentari: 0
saveti

REŠITE SE NEPRIJATNIH MIRISA U AUTOMOBILU uz pomoć ovih trikova i praktičnih saveta

Loši mirisi mogu ostati i nakon pranja automobila

1646044123_automobil.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Auto u kom se ne oseća dim od cigareta, ostaci hrane ili prethodne fleke svakako da je prijatniji za vožnju. Neprijatni mirisi mogu izazvati osećaj mučnine i svakako da onaj ko se vozi sa vama u automobilu neće poželeti ponovo da uđe u isti. Zbog toga delimo sa vama savete pomoću kojih ćete ove mirise svesti na minimum ili potpuno ukloniti.

Bakterije su česti uzročnici smrada. Razmnožavaju se na ostacima hrane ili ih možete uneti na cipelama u automobil. Za ukljanjanje bakterija možete koristiti asepsol, hidrigen ili sirće.

Pročitajte još: MAJSTORI OTKRIVAJU: Koliko često treba MENJATI ULJE u motoru i šta zapravo znače LAMPICE na instrument tabli

Dim od cigarete

Dim od cigarete jedan je najupornijih mirisa. Čak i kada konzumirate cigarete u toku vožnje uz otvoren prozor, miris se zadržava unutar vozila. Savet:  Ovog mirisa se možete rešiti tako što ćete potopiti peškir u plastičnu činiju sa sirćetom, a potom tu činiju postaviti blizu pepeljare u autu, a možete i drugu činiju sa potopljenim peškirom u sirćetu ostaviti na zadnjem sedištu oko pola sata. Sirće će dobro apsorbovati neprijatan miris cigareta.  Osim sirćeta možete posuti sodu bikarbonu, koju potom možete usisati.

Miris buđi

Možete sami napraviti sredstvo koje će otkloniti miris buđi u automobilu.

Sastojci:

  • Šolja destilovane vode
  • Šolja vodke ili rakije
  • 10 kapi eteričnog ulja čajevca
  • 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa
  • 10 kapi eteričnog ulja lavande

Poprskajte sredstvo po unutrašnjosti vozila i ostavite da odstoji 30 minuta, a potom obrišite krpom.

Pročitajte još: 6 saveta za PREGOVARANJE O CENI automobila - NAJBOLJI NAČIN da dođete do novog vozila

Mleko

Prosuto mleko treba očistiti što je pre moguće, jer se ono uvlači u sitne pukotine, a miris teško iščezava. Ukoliko su kožna sedišta u pitanju, kada brišete obratite pažnju da krpa nije mokra, nego samo vlažna i  uklonite i mleko koje se uvuklo u pukotine. Ne usisavajte patosnice fenom nakon uklanjanja prolivenog mleka, topao vazduh može pogršati  stvar i dublje uvući miris.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas