· · Коментари: 0
Наука

Осмислили светлећу копчу за појас, али и ВОЗИЛО КОЈЕ СТАЈЕ У ГЕПЕК

"Шкода ауто" је друга по броју пријављених патената у Чешкој!

1594214102_skoda-naslovna.jpg
Фото:"Шкода"

Једна од тајних узлета аутомобилског гиганта "Шкоде" је и улагање у научни кадар који својим иновацијама знатно унапређује производе ове компаније.

Да је то тако је доказ броја патената које годишње "Шкода" пријави у Чешкој. Она је, према броју пријава патената у прошлој години друга!

Прочитајте још:"Ауди" подмладио свој популарни СУВ (ФОТО)

Прошле године компанија "Шкода ауто"  пријавила је 94 патента! Број пријављених патената расте из године у годину. Тако је 2019. пријављено 94 нова изума, што је двоструко више него годину дана раније.
После Чешког техничког универзитета у Прагу (ЧВУТ), "Шкода ауто" је на другом месту  по броју пријава патената.

Фото:"Шкода"

Иновације о којима машта "Шкода ауто" углавном потичу из сектора за технички развој и производњу. Као резултат ових идеја, "Шкода" континуирано проширује портфолио патената и модела, а тако учвршћује своју позицију као једног од технолошких лидера у Чешкој.

Фото:"Шкода"

- Иновативна снага наших запослених део је ДНК компаније. Са сваком новом пријавом за патент коју поднесемо, додајемо још једно поглавље у "Шкода" причу чиме бренд чинимо модерним и иновативним произвођачем аутомобила - каже Кристиан Штрубе, члан борда "Шкода ауто" за технолошки развој. 

Прочитајте још: И "Мерцедес" на листи оних који су се обрукали!

Подношењем службене пријаве за патент или модел, компанија штити своју интелектуалну својину од неовлашћене употребе и обезбеђује предност у односу на конкуренцију. Поред техничких иновација, такође штити и "Симплy Цлевер" решења која су карактеристична за бренд. "Шкода скутер" – практично решење мобилности за последње километре које се може лако спаковати и одложити у пртљажник у само неколико лаких корака.

Листа заштићених иновација такође укључује патоснице израђене од шупљикавог материјала, који се лако чисти и који обезбеђује да се прљавштина мање види. "Шкода" је такође осмислила и решење за осветљење копче за сигурносни појас које олакшава везивање појаса у мраку.

Фото:"Шкода"

Поред тога, произвођач аутомобила поднео је и захтев чешким властима за иновативни начин осигурања пртљага и других предмета. Коришћење флексибилних карго елемента, кутија, сандук и други предмети могу бити безбеднији приликом превоза у пртљажнику. Може се поставити било где у пртљажнику и на тај начин спречава да се предмети оштете током путовања.

Ако је потребно, елемент се може лако раставити и причврстити на под пртљажника помоћу куке и чичка.

"Шкода" такође подноси и пријаве за нова технолошка решења за производњу. Један од њих је систем камера који се користи за прецизно поравнање делова каросерије аутомобила пре заваривања.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.