Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Хедонизам за НЕПЦА! Испробајте савршени колач са јабуком и рогачом (РЕЦЕПТ)

Хладне вечери идеалне су за сочне слаткише...

1638205789_kolac-sa-jabukom.png
Фото: InstagramScreenShot/naidaeats
Oglas

Стари Грци су први узгајали рогач, а данас га има готово свуда. Због сличног укуса људи обично поистовећују рогач са чоколадом. Међутим, рогач је много здравији од чоколаде у шта ћете се у наставку текста уверити.  Има двоструку већу количину калцијума од какаоа, не садржи једињења која изазивају главобољу и мигрену и не садржи масти и кофеин.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Доносимо вам рецепт за сочан колач са рогачем.

Састојци за прирпему колача:

  • 4 јаја
  • 2 веће јабуке
  • 150 грама рогача
  • 3 кашике спелтиног брашна
  • 1 кашика спелтиног гриза
  • 1 прашак за пециво
  • 80 грама кокос шећер 
  • 100 милилитара кокосовог уља
  • 100 милилитара бадемовог млека

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

Прелив за колач:

  • 100 грама тамне чоколаде
  • какао

Припрема посластице:

Загрејте рерну на 180 степени. Тепсију обложите папиром за печење.

Јабуке оперите, огулите и нарендајте. Умутите јаја, додајте уље, млијеко и нарендане јабуке. Помешајте рогач, брашно, гриз, прашак за пециво и шећер. Добро промешајте и додајте у мокру смесу. Мешајте док не постигнете да је смеса уједначена. Смесу излијте у претходно припремљен калуп.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Пећи на 180 степени, 25 до 30 минута.

Пустити да се охлади, па затим прелијте чоколадом коју сте отопили са мало млека. Када се прелив охлади поспите какааом. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas