· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

Савршене за хладне зимске вечери: КАНДИРАНЕ поморанџе са чоколадом (ФОТО/РЕЦЕПТ)

Предлог како да ову недељу вече учините слатком и неодољивом...

1643496088_pomorandze.png
Фото: InstagramScreenShot/rimma_and_sabrina

Ниске температуре ваздуха и снежне падавине напољу чине да се све више окрећемо уживањима у топлом дому, у кругу породице и да уживамо у слатким укусима који миришу на зимски период године.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Састојци:

  • 5 комада поморанџи
  • 550 грама шећера
  • једна кесица ванилин шећера
  • 400 милилитара воде
  • црна чоколада

Припрема кандираних поморанџи:

Опрати поморанџе и исећи на колутове око 5 до 7 милиметара дебљине. Налити са водом и прокувати их 5 минута. Оцедити од воде.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Вратите колутове у шерпу. У другу шерпу ставите шећер и ванилин шећер. Додајте вреле воде и мешајте док се шећер не отопи. Сипајте ову смесу на колутове поморанџе. Кувати око два сата на средњој ватри, окрећите колутове сваких 30 минута. Кувати док не добијете густу смесу, као сируп.

Оцедити од сирупа, ставите на плех обелезен папиром за печење, и ставите у рерну да се суше на 100 степени, на 25 до 30 минута. Оставите да се охлади. Колутове умочити у отопљену чоколаду по избору.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.