· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

Savršene za hladne zimske večeri: KANDIRANE pomorandže sa čokoladom (FOTO/RECEPT)

Predlog kako da ovu nedelju veče učinite slatkom i neodoljivom...

1643496088_pomorandze.png
Foto: InstagramScreenShot/rimma_and_sabrina

Niske temperature vazduha i snežne padavine napolju čine da se sve više okrećemo uživanjima u toplom domu, u krugu porodice i da uživamo u slatkim ukusima koji mirišu na zimski period godine.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Sastojci:

  • 5 komada pomorandži
  • 550 grama šećera
  • jedna kesica vanilin šećera
  • 400 mililitara vode
  • crna čokolada

Priprema kandiranih pomorandži:

Oprati pomorandže i iseći na kolutove oko 5 do 7 milimetara debljine. Naliti sa vodom i prokuvati ih 5 minuta. Ocediti od vode.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Vratite kolutove u šerpu. U drugu šerpu stavite šećer i vanilin šećer. Dodajte vrele vode i mešajte dok se šećer ne otopi. Sipajte ovu smesu na kolutove pomorandže. Kuvati oko dva sata na srednjoj vatri, okrećite kolutove svakih 30 minuta. Kuvati dok ne dobijete gustu smesu, kao sirup.

Ocediti od sirupa, stavite na pleh obelezen papirom za pečenje, i stavite u rernu da se suše na 100 stepeni, na 25 do 30 minuta. Ostavite da se ohladi. Kolutove umočiti u otopljenu čokoladu po izboru.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.