· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Најсавршеније зимске воћкице: Сочне БРЕСКВИЦЕ за сва чула (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Ови домаћи колачићи су мешавина слаткастих и воћних арома.

1638573626_breskvice.png
Фото: InstagramScreenShot/sanja_homemade_cooking

Бресквице или крушчице, зависи у ком облику припремате ове колачиће, једни су од омиљених зимских "воћкица" које обожавају све генерације, од деце до најстаријих.

Састојци:

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

  • 2 јаја
  • 200 грама шећера
  • 100 милилитара омекшале масти
  • 1/2 прашка за пециво
  • 350 грама брашна

Састојци за пуњење колачића:

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

  • 6-7 кашика џема
  • 3-4 кашике млевених ораха
  • рум

Састојци за ваљање:

  • 2 шољице млека
  • 50 грама шећера
  • 50 грама кокоса
  • црвена и жута боја,

Припрема бресквица:

Умутити добро маст и шећер па додати јаја и још мало мутити. Додати брашно помешано са прашком за пециво и умесити тесто које се не лепи. Можда ће требати још мало брашна, зависи од величине јаја.

Ставити тесто у фрижидер на сат времена да би се лакше обликовало. Од теста формирати куглице и редјати у плех обложен папиром за печење. Правити размак између јер ће у току печења нарасти.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Пећи на 180 степени око 15 минута. Треба да остану светле одгоре, а са доње стране да порумене, па проверите после 10 минута.Када се охлади, сваку половину издубити ножићем. Издубљене делове издробити и додати џем, млевене орахе и рум по укусу.

Пунити сваку половину и спајати.

У једну шољицу млека додати црвену, а у другу шољицу жуту боју. Умакати бресквице прво у жуту па у црвену боју и оставити на убрус пар минута да упије вишак течности. Бресквицу уваљати у мешавину кристал шећера и кокоса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.