· · Коментари: 0

Ана Ивановић поделила рецепт за новогодишње колачиће: Ево шта се спрема у кухињи тенисерке, једноставно и укусно (РЕЦЕПТ)

Ана Ивановић често са пратиоцима на Инстаграму дели фотографије из приватног живота, а овог пута је поделила занимјив рецепт.

1639853587_1c0fa60d801be07c23318780b9638168c29c05d6.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ана воли да спрема храну, а сада је припемила новогодишњи слаткиш и дала нам јасне инструкције како бисмо њен рецепт направили и у нашој кухињи.

Рецепт Ане Ивановић

- Пратите овај невероватни рецепт за „божићно дрвце слаткиш“ корак по корак и јавите ми да ли сте уживали у њему колико и моја породица и ја - написала је Ана.

Састојци:

  • 300 г банана
  • 160 мл бадемовог млека
  • 100 г ољуштеног тахинија
  • 2 кашичице сока од јабуке (јабуковаче)
  • 110 г меда (често га смањим, пошто су банане довољно слатке)
  • 1 кашичица чистог екстракта ваниле 
  • 240 г зоби
  • 60 г бланшираног бадема
  • 2 кашичице прашака за пециво
  • 1/2 кашичице соли

Упутства:

Загрејте рерну на 180Ц. Мешајте банану, млеко, тахини, сок од јабуке, мед и ванилију док не постане веома глатка смеса.

Додајте преостале састојке осим зоби и ручно умутите. У миксеру умутите зоб док не постане брашно, додајте у смесу и добро измешајте. Сипајте тесто у жељене облике божићних колачића на плех намазан путером. Пеците око 25 минута, па оставите да одстоји и охлади ван рерне. Поспите их шећером у праху и уживајте!

Овако гласи рецепт Ане Ивановић који може да буде наш следећи кулинарски задатак.
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.