· · Number of comments: 0
СЛАТКИШИ

Мале тајне из књиге рецепата НАШИХ БАКА: Освежавајући и лаган колач са ЧОКОЛАДОМ (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Да ли сте спремни за хармонију укуса?

1669673429_kolac.png
Фото: InstagramScreenShot/mamita_dane_i_jodze

Доносимо вам предлог за савршени чоколадни колач који освежава својим воћним нотама. Испробајте га већ данас, доста је једноставан за припрему...

Прочитајте још: Шаренило боја и витамина из рерне: Идеалан ручак за све који су на дијети (ФОТО/ВИДЕО)

Састојци за кору:

  • 5 јаја
  • 10 касика шећера
  • 50 милилитара уља
  • 50 милилитара млека
  • 8 кашика брашна
  • 3 кашике какао
  • 1 прашак за пециво

Састојци за жути фил:

  • 500 милилитара млека (одвојити 100 милилитара да се размуте 2 пудинга од ваниле)
  • 150 грама шећера
  • 100 милилитара слатке павлаке
  • 4 кашике млека у праху
  • 150 грама маргарина
  • 2 пудинга од ваниле

Састојци за воћни фил:

  • 600 грама купина
  • 4 кашике шећера
  • 2 пудинга од ваниле

Састојци за чоколадну глазуру:

  • 200 грама чоколаде
  • 100 милилитара 

Припрема:

Умутити беланца са шећером и додати зуманца, па све сјединити. Додати уље, млеко, па  још мало све заједно измиксати. Суве састојке помешати и ручно са шпатулом умешати . Разлити у калуп димензија 20 центиметара дужине и ширине и пећи на 180 степени око 25 мин. Кору оставити да се прохлади и исеци је на пола да се добију две коре.

За припрему жутог фила ставити млеко помешано са шећером да се кува, а у другу посуду размутити два пудинга од ваниле. Кад млеко проври додати размућен пудинг и кувати док се не згусне. У прохлађен фил додати 150 грама маргарина,100 милилитара слатке павлаке и 4 кашике млека у праху. Све добро измиксати да се добије кремаст фил.

Прочитајте још: 10 ствари које не би требало да СИПАТЕ У СУДОПЕРУ

Прелити купине са 200 милилитара воде и додати 4 кашике шећера и оставити да прокува. У другу посуду размутитии 2 пудинга од слатке павлаке са 100 милилитара воде. Саставити са купинама и кувати да се воћни фил згусне.

Кору коју сте пресекли на два дела ставите једну на дно налијете воћни фил док је још врућ и оставите да се прохлади. Преко њега иде жути ванил крем и други део коре.

Прочитајте још: Како се одржавају ЈАСТУЦИ ОД МЕМОРИЈСКЕ ПЕНЕ? Никако не би требало да их перете

За припрему чоколадне глазуре, растопити 200 грама чоколаде у 100 милилитара слатке павлаке коју сте претходно загрејали. Колач је најбоље направити да одстоји преко ноћи у фрижидеру и да се фино стегне.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.