· · Коментара: 0
УКУСИ ЗИМЕ

Време је за ЗИМНИЦУ: Пикантне папричице са сиром по ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ

Доносимо вам рецепт који ћете обожавати.

1635107425_zimnica.png
Фото: InstagramScreenShot/sanja_homemade_cooking

Понуда паприка на пијацама постала је неодољива, а време је када се у свакој кући припрема зимница, макар и у малим количинама. Уколико немате потребе за великим количинама зимснице, доносимо вам рецепт за неколико тегли пикантних папричица са сиром који укусом оставља без текста, али и изгледом у теглицама...

Састојци за припрему пикантних папричица:

 

  • 1 килограмљутих округлих, црвених папричица
  • 2 веће кришке пуномасног сира
  • 10 зрна бибера
  • листићи свеже мирођије
  • 1 кашичица сувог оригана
  • 1 кашичица сувог рузмарина
  • листићи босиљка
  • уље

Састојци за пресолац:

  • 1 литар воде
  • 1 децилитар сирћета 9%
  • 50 грама соли
  • 50 грама шећера

Припрема папричица са сиром:

Папричице очистити од дршкица и семена, опрати и добро оцедити. Љуте су па користити рукавице. Ставити да проври 1 литар воде, 50 грама соли, 50 грама шећера. На крају додати 1 децилитар сирћета и оставити да се охлади.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)

Пастеризација
За пастеризацију на дно шерпе, зависи величина колико треба да нам стане тегли, ставити крпу, поредјати заторене тегле са папричицама, налити воде 1 прст испод затварача и кувати од кад проври 15 минута, искључити шпорет и тако оставити све да се хлади.

Очишћене папричице прелити са хладним пресолцем и да тако одстоје целу ноћ, папричице треба да су потопљене у пресолац.

Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)

Сир иситнити додати по жељи сецкане свеже миродјије, оригано, рузмарин. Паприке оцедити од пресолца, малом кашичицом пунити са сиром, ређати у тегле, измедју паприка ставити пар зрна бибера и пар листића босиљка.

Напуњене теглице налити са маслиновим или сунцокретовим уљем. Затворити теглице и пастеризовати у води од кад прокључа 15 минута и оставити да се охлади тако у води.

Приликом пастеризације ће се течност у тегли замутити али после пар дана ће се избистрити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.