· · Komentara: 0
UKUSI ZIME

Vreme je za ZIMNICU: Pikantne papričice sa sirom po TRADICIONALNOM RECEPTU

Donosimo vam recept koji ćete obožavati.

1635107425_zimnica.png
Foto: InstagramScreenShot/sanja_homemade_cooking

Ponuda paprika na pijacama postala je neodoljiva, a vreme je kada se u svakoj kući priprema zimnica, makar i u malim količinama. Ukoliko nemate potrebe za velikim količinama zimsnice, donosimo vam recept za nekoliko tegli pikantnih papričica sa sirom koji ukusom ostavlja bez teksta, ali i izgledom u teglicama...

Sastojci za pripremu pikantnih papričica:

 

  • 1 kilogramljutih okruglih, crvenih papričica
  • 2 veće kriške punomasnog sira
  • 10 zrna bibera
  • listići sveže mirođije
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • listići bosiljka
  • ulje

Sastojci za presolac:

  • 1 litar vode
  • 1 decilitar sirćeta 9%
  • 50 grama soli
  • 50 grama šećera

Priprema papričica sa sirom:

Papričice očistiti od drškica i semena, oprati i dobro ocediti. LJute su pa koristiti rukavice. Staviti da provri 1 litar vode, 50 grama soli, 50 grama šećera. Na kraju dodati 1 decilitar sirćeta i ostaviti da se ohladi.

Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)

Pasterizacija
Za pasterizaciju na dno šerpe, zavisi veličina koliko treba da nam stane tegli, staviti krpu, poredjati zatorene tegle sa papričicama, naliti vode 1 prst ispod zatvarača i kuvati od kad provri 15 minuta, isključiti šporet i tako ostaviti sve da se hladi.

Očišćene papričice preliti sa hladnim presolcem i da tako odstoje celu noć, papričice treba da su potopljene u presolac.

Pročitajte još: Princezinu TAŠNU sada nose svi: Stil Kejt Midlton kopiraju mlade glumice (FOTO)

Sir isitniti dodati po želji seckane sveže mirodjije, origano, ruzmarin. Paprike ocediti od presolca, malom kašičicom puniti sa sirom, ređati u tegle, izmedju paprika staviti par zrna bibera i par listića bosiljka.

Napunjene teglice naliti sa maslinovim ili suncokretovim uljem. Zatvoriti teglice i pasterizovati u vodi od kad proključa 15 minuta i ostaviti da se ohladi tako u vodi.

Prilikom pasterizacije će se tečnost u tegli zamutiti ali posle par dana će se izbistriti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.