Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најједноставнији рецепт за савршене КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ: Припрема зимнице је почела

Чак иако никада нисте правили зимницу, можете да постанете мајстор за киселе краставце. Сви рецепти су једноставни, а шанса да вам зимница не успе не постоји. И треба вам мање од сат за читав процес.

1694436546_shutterstock_650369992.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зато ћемо вам данас дати једноставан рецепт које смо испробале, неколико савета о стерилизацији тегли, али причу о томе зашто су краставчићи добри не само за гастро ужитак, већ и за здравље. Дакле, после овог текста сте зимница мајстор!

Рецимо, ове зимске грицкалице су извор минерала, међу којим је гвожђе, калијум, фосфор, матријум. Богати су и витаминима, као што је Ц,А,Б-6, Б-12, нијацин... Одлични су за варење, зато што убрзавају стварање добрих бактерија... Зими су савршен додатак јелима, а руска салата без краставчића је само бљутава мешавина намирница.

Кисели краставци, најједноставнија зимница

Да бисте корнишоне сместили у тегле не треба вам ливада са “смедеревцем” и гомила помоћника. Киселе краставце, што би наше бабе рекле, “можете да ставите” чак и ако имате мини шпорет. За читаву операцију вам је потребна рингла, рерна у којој ћете стерилисати тегле, које су вам гле чуда такође потребне, корнишони, вода, со, сирће и шећер.

Нема конзерванса, винобрана, све је природно.

Рецепт иде овако: колико килограма корнишона, толико литара воде. Сирће сипате у размери 1:4, рецимо ако имате килограм краставаца, треба вам литар воде, 250 мл сирћета и по две супене кашике соли и шећера.

И сада, оперете краставце, за то време стерилишете тегле.

Стерилизација тегли за зимницу

Чисте тегле стављате у рерну, која је већ загрејана на 100 степени или на 50 ако вам рерна има вентилатор и оставите 20 минута. Ако баш журите, можете да их стерилишете и у микроталасној, тако што у теглу сипате воду, око три прста, подесите на најјаче и оставите 2-3 минута. Пара која се створи ће одлично стерилисати стакло и тако чувати поврће од кварења. Што се поклопаца тиче најбоље је да их прокувате.

Припрема паца и пуњење тегли за киселе краставце

У великој шерпи треба да помешате воду, сирће, шећер и со и све пустите да проври. Оставите да се охлади. Ако желите баш онај индустрисјки укус можете да додате слачицу и бибер у зрну. Сада само лепо поређајте опране корнишоне у стерилисане тегле, сипајте пац, ставите пластични притискач у сваку теглу, уверите се да је пац покрио краставце, треба да буду сасвим потопљени, затворите тегле.

Кување киселих краставаца и крај

У већу шерпу ставите крпу, сипајте воду, рецимо 4 цм и поређајте тегле. Ставите шерпу на ринглу, када вода прокључа, наставите да све кувате још 15 минута. Извадите тегле, умотајте их ћебетом и оставите их до сутра, да се сасвим охладе и ваша зимница је готова!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas