Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Места на којима не треба да чувате ЗИМНИЦУ: Чак и када су тегле стерилисане могуће је да се храна ПОКВАРИ

Избегавајте ова места

1673262562_8138ebb218b3536b891aecbd41f300816a0f0687.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Зиминица је спремна већ неко време, али битно је да се одржи до пролећа. Потребно је да поведете рачуна о неколико ствари како се зимница не би покварила или променила укус.

Чак и савршено припремљена зимница у добро стерилисаној тегли може да се поквари ако се чува на погрешном месту. Ево где све не би требало да је чувате, ако планирате да се не поквари до пролећа наредне године.

Прочитајте још: Дијета за ојачавање МЕТАБОЛИЗМА: Овај чај идеалан, а ево шта би требало да једемо од меса

1. Близу извора топлоте

Понекад се дешава да у недостатку простора, домаћице складиште зимницу испод кревета. Међутим, уколико је он у близини грејног тела, ово је најгоре место. Такође, горње полице кухињских елемената се никако не препоручују. Сва топлота из шпорета и других електричних уређаја који се користе скупља се близу плафона у кухињи, што значи да ће се тегле загрејати.

2. На отвореној тераси

Када су јаки мразеви садржај тегле може да се смрзне, а стакло да попуца. С друге стране, када је сунчано, загрејаће се и тако потенцијално покварити

3. У просторијама са неуједначеном температуром

Да би зимница опстала, важно је обезбедити јој приближно стабилну температуру, а такво место је подрум. Не препоручује се ни да се држи тамо где има промаје, као на пример на поду у ходнику, у плакарима поред прозора, затвореној тераси где се отварају прозори…

4. Под јаком светлошћу

Најбоље је пронаћи мрачно место за тегле,јер јако светло ће покварити киселу зимницу. Па тако полице са позадинским осветљењем не долазе у обзир

5. У фрижидеру

Зимницу која се припрема са шећером, као што су џемови и слатко од воћа никако не треба држати у фрижидеру. Он је донекле погодан само за зимницу са ограниченим роком трајања, као што су кисели краставци. Тачније, када се тегла већ отвори.

6. На влажном месту

Подрум се често сматра идеалним местом за складиштење зимнице, јер одржава стабилну ниску температуру и стално је мрачно. Али, ако је подрум влажан, ово није добра опција, буђ може да захвати тегле. Због тога се не препоручује чување зимнице у комодама испод судопере, где постоје санитарни чворови.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas