Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да правилно стерилишете тегле за зимницу? Ево шта саветује Џејми Оливер

Зимница се увелико припрема, а поред специјалитета за које се одлучите треба да припремите и тегле.

1693056387_shutterstock_2189245817.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако тегле нису стерилисане како треба зимница може да пропадне, као и ваш труд и време. Зато прво припремите њих, а Џејми Оливер је открио најлакши начин да их стерилишете. Све што треба да урадите јесте да загрејете рерну на 180°Ц, а онда и да у њу ставите опране телге које сте сложили на плех и оставите их унутра 10 минута. Оне не смеју да се додирују. Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута. 

Ако користите тегле које на себи имају етикете, постоји супер цака да се и њих решите. Ако и вас нервира што никада у потпуности не можете да их скинете без да остану трагови лепка, имамо једноставан трик који ће вам олакшати овај посао.

Састојци:

  • сода бикарбона
  • уље

Припрема:

Све што треба да урадите јесте да помешате једнаке делове соде бикарбоне и уља да добијете пасту, отприлике пола шоље. Након тога нанесите пасту на сваку теглу са којих сте претходно скнули етикете и остали су трагови лепка. Оставите тако неких 10 минута, а затим мокром крпом једноставно уклоните пасту са којом ће отићи и лепак. Након тога тегле добро оперите топлом водом и детерџентом и спремне су за припрему зимнице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas