Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА ЕЛИЗАБЕТ ТЕЈЛОР: Успела је да смрша 28 килограма без гладовања

Захваљујући овим навикама у исхрани је глумица имала савршену линију

1703601290_Foto-Profimedia-Elizabet.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Елизабет Тејлор, која је шездесетих година прошлог века била проглашена најлепшом женом на свету, поделила је својевремено јавности свој једноставан режим исхране уз помоћ ког је успела да скине импресивних 28 килограма. Глумица је јавно говорила о својим навикама у исхрани којима може захвалити на својој перфектној линији.

Раније, током својих гламурозних дана, Елизабет Тејлор је уживала у оброцима попут кајгане, сланине, и мимоза коктела за доручак, француског хлеба пуњеног путером од кикирикија и сланине за ручак, док је вечера била права гозба с печеном пилетином, грашком, умаком, пире кромпиром, кукурузним хлебом, кексима, и чашом Џек Денијелса.

Међутим, овакав начин исхране је током времена резултирао повећањем телесне масе, достигавши врхунац од 82 килограма током петог брака. Одлучна у намери да смрша, Елизабет се посветила дијетама и вратила се на здравих 55 килограма.

Године 1987., објавила је бестселер књигу под називом 'Елизабетх Такес Офф', у којој је поделила своје искуство мршављења.

"Лако је постати опсесивно везан за калорије. Али то није прави пут за мршављење", написала је она, упозоравајући на важност здравог приступа губитку килограма.

У књизи су се нашли и бројни рецепти које је користила током дијете, сведочећи да је успела да смрша без константног осећаја глади. Ево како је изгледао њен двонедељни план исхране:

Први дан

Дијета Елизабет Тејлор подразумевала је сваки дан исти доручак – тост и комад воћа. За вечеру је јела филет сабљарке са соком од лимете.

Други дан

Доручак је био исти, док је вечерала одрезак с хлебом и путером од кикирикија.

Трећи дан

Препорука Елизабет Тејлор је да се сваки дан у 15 сати једе сос од киселе павлаке са поврћем, а за вечеру пире од куваног поврћа и парадајз.

Осми дан

Осим типичног доручка и киселе павлаке с поврћем, за вечеру је волела рибљи филе. Допуштена је било која риба или комад меса, попут телетине.

14. дан

На крају друге недеље. а јеловнику се налазила и посластица: салата с туњевином, парадајзом, грејпфрутом, младим луком и пастом од мајонеза.

Сматрала је да се до краја прве недеље свако навикне на овај режим, али и да се након седам дана обавезно наградимо храном из снова.

Стручњаци су истакли да ова дијета може дати резултате ако се губи пола до једног килограма тежине недељно, а препоручује се консултација с лекаром пре започињања било које дијете.

Они који су испробали план тврде да су у прве две недеље изгубили до три килограма, што се сматра реалним и одрживим губитком тежине.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas