Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет честих грешака због којих вам ДИЈЕТЕ НЕ УСПЕВАЈУ: Најчешће због њих килажа не пада

Ако сте на дијети, а притом не губите сувишне килограме, обратите пажњу да ли правите ове грешке

1688201484_profimedia-0586901820.jpg
фото: Профимедиа
Oglas

Губитак тежине је напорно путовање које ц́е вам вероватно задати бројне ударце успут. Један од најчешц́их изазова са којима се суочавају људи који желе да смршају је потреба за тренутним резултатима, што често доводи до јо-јо ефекта јер се на овај начин изгубљена тежина брзо врац́а. Како је сезона празника иза угла, све вец́и број појединаца усваја дијету и поставља нереалне циљеве за мршављење.

Потреба за губитком тежине долази из здравствених, али и из естетских разлога.

Постепено и стабилно редуковање тежине је често најбољи приступ сагоревању калорија, а да би се то постигло, мора се изградити здрав начин живота који укључује уравнотежену исхрану, редовно вежбања, добар сан и смањење стреса.

Ово је 5 најчешћих грешака због којих не мршавите:

1. Једете мање калорија

Када сте на путу губитка тежине, прац́ење једноставног принципа не функционише увек. Нискокалоричне дијете су често опасне јер могу изазвати неухрањеност, а шансе за развој недостатака понекад могу бити фаталне. Умор, раздражљивост, умор и смањени имунитет могу бити последица нискокалоричне дијете. Такође постоји шанса да ц́е тело пасти у шок, што ц́е узроковати смањење метаболизма и подстац́и складиштење масти, а не сагоревање. Као резултат, губитак тежине се успорава. Увек је боље имати прописан број калорија и фокусирати се на праве групе хране, а не на ограничења.

2. Скривене калорије

Можда сте одабрали здраву храну како би обезбедили мршављење, али можда нисте свесни да постоје и скривене калорије у храни коју једете. Чак и храна и пића који се сматрају здравим, направљена на одређени начин може бити јако калорична. Млеко у одређеним јелима може додати калорије, па га је боље заменити оним биљног порекла, као што су од бадема и соје. Уз помоћ апликација можете пратити калорије, или се консултовати са вашим нутриционистом.

3. Погрешна комбинација хране

Здрави тањир је најприхвац́енији метод аранжирања оброка, а 50% оброка треба да буде поврц́е (у облику салата), 25% протеина, 25% угљених хидрата, а последњих 5% пробиотика. Свака група хране која се прескочи доводи до повец́ања количине угљених хидрата, што подиже ниво инсулина и подстиче складиштење масти. Да бисте избегли ограничења, покушајте да имате исправне комбинације хране у одговарајуц́им размерама.

4. Не сагоревате довољно калорија

Вежбање ц́е убрзати губитак тежине. Немогућност сагореваја довољно калорија, те постепено побољшавање тренинга су уобичајене грешке које људи праве када покушавају да изгубе тежину. За вежбе умереног интензитета, циљајте на сагоревање 150–250 калорија, а за вежбе високог интензитета 300–700. Најбоље је мешати тренинг снаге са вежбама издржљивости.

5. Постављање нереалних циљева

Циљајте на вец́е циљеве, али не заборавите да будете реални. Поделите вец́е циљеве на мање, а мање на микро циљеве. Многи људи добро почну, али одустану када не виде никакав напредак након месец дана. Напредак би могао бити вец́и и бољи већ следец́ег месеца. Промена састава тела, повец́ани нивои енергије и промене у телесним статистикама су много бољи показатељи напретка од једноставног уочавања смањења тежине на ваги.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas