Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

ПЕТ грицкалица које нас ДЕБЉАЈУ: За ЧИПС смо знали, али на ових четири никада не бисмо посумњали

Ма колико да се здраво хранимо, ако њих конзумирамо килограми неће спадати...

1617143934_Depositphotos_189978070_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Упркос напорном вежбању, промени исхране и уносу здавих намирница, све док једемо ових пет намирница килограми се неће топити и у најбољем случају, задржаћете се на постојећој килажи. Доносимо вам списак од пет намирница којих се одмах морате одрећи уколико желите да угодите свом телу и скинете вишак масти.

Чипс

Састојци: Побољшава варење и убрзава мршављање: Све предности ЧИА СЕМЕНКИ за наше здравље

Не само да изазива зависност па не можете поести само пар залогаја, него чипс узрокује и дебљање, показало је истраживање научника са Харварда. Ако имате навику да поједете врећицу чипса, а желите да смршате, требало би прво да избаците ову лошу навику.

Переце
Иако се чини да су переце боља опција од чипса, у стварности није баш тако. Переце су пуне соли, а истраживање објављено у часопису American Journal of Clinical Nutrition, показује да со заправо збуњује биолошке процесе који вам говоре када сте сити. 

Чоколада

Промена: КЕТО дијета: Пет ОМИЉЕНИХ намирница које можете јести током овог режима исхране

Ако понекад поједете неколико коцкица тамне чоколаде, то није проблематично. Ипак, ако често једете млечну чоколаду то може имати и неке негативне последице.

Млечна чоколада је врло калорична и богата шећером, а студија објављена у часопису American Journal of Clinical Nutrition открила је да је управо млечна чоколада повезана са највећом густином енергије, што значи да ова намирница узрокује гојазност.

Прочитајте још: Експрес дијета: Смршајте 5 килограма за 3 дана уз помоћ ТУНЕ

Воћни компоти

Воћни компоти су још једна намирница која садржи велике количине шећера. Осим тога, компоти неће утицати само на вашу тежину него и на ваше расположење и ментално здравље. Студије су откриле да је већа конзумација шећера повезана са већом стопом симптома депресије.

Заслађене пахуљице

Прочитајте још: Спремите јело као Гвинет Палтроу: Како се храни позната глумица?

Бројне пахуљице садрже велику количину шећера па не би требало да их прекомерно конзумирате. Осим тога, пахуљице које су богате шећером не би требало да једете за доручак. Уместо тога, дан започните неким лаганим међуоброком. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas