Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИТКА ЛИНИЈА

Савети за БРЖЕ МРШАВЉЕЊЕ: Жваћите дуго храну, а ево колико ручак мора најмање трајати

Студије сугеришу да људи који брзо једу имају више килограма него они који полако једу.

1632860784_Depositphotos_183220852_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Уколико спорије једете храну, то може имати позитиван ефекат на ваше здравље, хранљиви састојци ће се боље апсорбовати и то ће коначно имати значајне ефекте на процес мршављења. Студије сугеришу да људи који брзо једу имају више килограма него они који полако једу.

Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)

Успорено конзумирање хране

Према студији, ако жваћете сваки залогај око 30 секунди, то може умањити жељу за нездравим грицкалицама касније. Такође, то може смањити и уживање у оброку. Према томе, саветује се да сваки залогај жваћете између 10 и 15 секунди пре него што га прогутате. Узимајући све то у обзир, просечни оброк треба да траје око 20 минута.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Како да ручак дуже траје

Уз неколико савета можете и сами почети спорије да једете. Немојте се изгладњивати. Ако сте јако гладни, тешко је споро јести. Према томе, једите на време. Када осетите да сте гладни, тада треба нешто и да поједете, а између оброка можете нешто грицкати.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)

Више жваћите. Избројите колико пута жваћете неки залогај и покушајте да у будућности више пута сажваћете сваки залогај. Једите храну богату влакнима. Влакна подстичу здравље црева, а уз то, храну богату влакнима морате жвакати више пута да бисте је прогутали.

Пијте воду. Саветује се да попијете чашу воде пре сваког оброка. То ће вам помоћи да смањите унос калорија. Уз то, немојте користити никакве уређаје док једете. Уколико на пример, гледате телевизију уз јело, можете појести много већу количину хране него што бисте то учинили да не гледате телевизију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas