· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

5 намирница које вам могу помоћи да убрзате ГУБИТАК КИЛОГРАМА

Укуси одређеног поврћа и воћа нам помажу да се осећамо мање гладним и да на крају једемо мање...

1673474598_290820_shutterstock-1810840840_f.jpg
Фото: Shutterstock

Када је у питању губитак тежине, важно је не само оно што једемо, већ и оно што миришемо. На пример, арома свежег мафина или цимета подстиче апетит и може вас неприметно измамити на „забрањени” деликатес. Али да ли постоје мириси који могу сузбити наш апетит и помоћи нам да изгубимо тежину? 

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Екстра девичанско маслиново уље

Маслиново уље је добро не само за здравље, већ и за фигуру. Према студији коју су спровели стручњаци из Немачког истраживачког центра за хемију хране, људи који су осетили арому маслиновог уља током оброка брже су се осећали ситима и на крају су јели мање. Дакле, можете само додати мало уља у салату или чак јогурт, или га само сипати у тањир и држати на столу за вечеру, то ће свакако помоћи.

Бели лук

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Снажни етерични укуси белог лука, лука и чилија изазивају нас да гриземо на мање комаде и да темељније жвачемо. А када возимо полако, брже се заситимо - и не прођемо. 

Зелене јабуке и банане

Неутрални слатки укуси помажу у обуздавању апетита. Ако сте гладни, њушите банану, јабуку или обичну ванилију и појећете онолико колико вам треба да се наситите за вечером, а не залогај више.

Мирођија

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Још једна биљка чији мирис помаже у сузбијању апетита. Осећаја глади? Поједите стабљику мирођије и попијте чашу хладне воде и то ће вам угасити глад.

Грејпфрут

Најчешћи плод за особе на дијети, грејпфрут не само да нам помаже да сагоревамо додатне калорије, већ и спречава да се преједемо. Само удахните арому грејпфрута 15 минута пре јела - и сигурно се нећете прејести.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.