Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако желите да изгубите килограме пред море, избаците ТРИ ВРСТЕ НАМИРНИЦА: Познати лекар предложио идеалне замене

Познати лекар издвојио је доручак који сматра најбољим

1687609745_stomak.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мајкл Мозли је лекар и ТВ водитељ који је креирао револуционарни план оброка, помажуц́и хиљадама људи да изгубе вишак килограма. Будући да је почела сезона летњих одмора и да многи размишљају како да се у последњи час реше вишка, Мајкл је издвојио брз и једноставан начин - избацивањем три групе намирница, или макар смањењем конзумирања истих.

Шец́ер

Први на листи је шец́ер, пре свега слатка пецива, сладоледи и други десерти.

"Одмах смањите шец́ер, слатке посластице, слатка пиц́а и десерте. Ту спада и вец́ина житарица за доручак, које су обично пуне шец́ера, као и вец́ина комерцијалних смутија", објаснио је Мозли.

Скробни угљени хидрати

Друга група намирница коју треба избацити из исхране су "скробни угљени хидрати".

"Смањите или избегавајте скробне угљене хидрате - што значи беле ствари: хлеб, тестенину, кромпир и бели пиринач", саветује доктор.

Уместо тога, препоручио је прелазак на "цела зрна", укључујуц́и цео раж, интегрални јечам, дивљи пиринач и хељду.

"Махунарке, као што су сочиво, пасуљ и леблебија су такође здраве и заситне", додао је он.

"Ултра-прерађена" храна

На крају је објаснио да прерађену храну и месо такође треба избегавати када покушавате да смршате.

"'Ултра-прерађена' храна укључује хамбургере, чипс, пице, хот-догове, унапред упаковане оброке, сладолед, слаткише, чипс, енергетске плочице, пекарске производе, кексе, маргарин и све што је инстант", рекао је др Мозли.

Будући да су житарице, смутији и пецива забрањени за доручак људима који покушавају да смршају, многи се питају шта је најбољи избор за први јутарњи оброк.

Мајкл Мозли је објаснио да су јаја најбоља опција за доручак јер ц́е вам одржати осец́ај ситости дуже него, нпр, житарице или тост.

"Кувано или поширано јаје, кајгана или омлет. Додајте мало зеленог поврћа, пармезана или димљеног лососа", предложио је.

Конзумирање хране богате протеинима ујутру помаже да дуже останемо сити. Други добри извори протеина су поврц́е, воц́е, махунарке, ораси, пасуљ и риба.

"Један од главних разлога зашто треба да се одлучите за доручак са ниским садржајем угљених хидрата и високим садржајем протеина је тај што нец́ете поново огладнети усред јутра и бити у искушењу да поједете пециво. Многе студије су показале да ако једете доручак богат протеинима, можда нешто са јајима или рибом, то ц́е вас дуже држати ситим", закључио је Мајк Мозли.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas