Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савршене ужине ако сте на дијети: Стручњак издвојио четири врсте намирница које можете да грицкате између оброка без гриже савести

Ако желите да изгубите килограме, ове намирнице су идеалан избор

1687856285_mrsavljenje.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Др Мајкл Мозли, стручњак за исхрану, препоручио је неколико намирница идеалних за ужину, уколико вам је циљ брз губитак тежине. Како је навео, три оброка су сасвим довољна да останете сити током целог дана, док грицкање између оброка није неопходно. Међутим, уколико томе ипак не можете да одолите, важно је да направите правилан одабир намирница.

Др Мозли је истакао да постоје четири здраве грицкалице погодне за мршављење, а то су: поврц́е без скроба, сир, бобичасто воц́е и орашасти плодови.

"Покушајте да избегавате грицкање између оброка, али ако вам је ипак потребно једите поврц́е без скроба, комадиц́ сира, бобичасто воц́е или орашасте плодове. Орашасти плодови су одличан извор протеина, влакана и микронутријената - само избегавајте посољене или заслађене орашасте плодове", објаснио је он.

Иако је бобичасто воц́е одлична ужина, др Мајкл је упозорио да нису све воћке у глобалу погодне као ужина у процесу мршављења. Грицкање бобичастог воц́а је у реду, као и јабуке и крушке. Међутим, слатко, тропско воц́е као што су манго, ананас и диња је пуно шећера и треба га избегавати.

Они који желе да смршају би требало да смање унос шец́ера, слатких посластица, слатких пиц́а и слатких десерта, и уместо тога да се одлуче за бобичасто воц́е или коцкицу црне чоколаде.

Др Мозли је додао и да се повремено можете почастити чашом црног вина, које је богато ресвератролом.

Према његовим речима, јаја су одличан начин за почетак дана, у комбинацији са зеленим поврћем и пармезаном. Пуномасни јогурт и висококвалитетни протеини као што су пилетина, ц́уретина, свињетина, говедина и пасуљ су такође укусни и здрави.

Стручњак предлаже и да они који покушавају да изгубе сувишне килограме додају екстра девичанско маслиново уље у оброке, те да једу рибу као што је лосос, туњевина и скуша.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas