· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАМИРНИЦЕ

Ујутру ОДМАХ отрчите до пијаце! Пролеће је идеално време за ЗЕЛЕНУ ДИЈЕТУ

Ова дијета састоји се од свих шарених намирнице које ћете угледати на тезгама на пијацама...

1621613760_Depositphotos_72656569_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Уколико се још увек нисте определили за дијету, којом ћете соје тело довести до савршенства до лета, зелена дијета је савршен избор за вас. Она је савршена за овај период у години, када су на тржницама доминантно доступне зелене намирнице, и воће и поврће.

Уколико одаберете ову дијету и добро се припремите за њу, резултати неће изостати, а уједно ћете добити прилику да промените свој начин исхране и заменити све нездраво - здравим...

Прочитајте још: Какав БУМ! Ким има дечка који ОБАРА С НОГУ! Упознајте новинара СиЕнЕн-а за којим пате сви (ФОТО)

Осим тога, ова дијета вам даје довољно слободе за креативност при одабиру оброка,. Наравно, као и свака дијета и зелена дијета има довољно чврста правила којих се морате држати. Уколико одаберете ову дијету и добро се припремите за њу, резултати неће изостати, а уједно ћете добити прилику да промените свој начин исхране и заменити све нездраво - здравим.

Прочитајте још: Чај од нане за лечење акни? Богат је антиоксидансима и бори се против бактеријских инфекција

Зелена дијета састоји се од воћа, поврћа и интегралних житарица, тако да витамини, минерали, влакна и остали важни нутријенти успешно ослобађају организам од токсина и омогућавају здраво мршављење.

Правила зелне дијете

Сваки се дан једе по врло сличном распореду, али одабир и комбинација намирница је у потпуности на вама. Потребно се држати само неколико важних савета:

Прочитајте још: Можда не лечи, али масажа чини чудо за плућа

  • поврће мора бити свеже
  • поврће мора бити домаће, по могућности из еколошког узгоја
  • све оброке припремајте сами
  • све оброке припремајте непосредно пре конзумације

Пример оброка

Одмах након буђења попијте чашу свеже исцеђеног воћног сока.

Доручак - свеже воће, 1 порција.

Прочитајте још: Постоје докази: Вежбање нас чини млађим

Ужина - салата од свежег поврћа, 1 тост од интегралног хлеба, поврћна супа или чаша млека.

Ручак - свеже поврће, кромпир или пиринач. 

Вечера - мешана салата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.