Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРОЛЕЋНО МРШАВЉЕЊЕ: Дијета која вам може помоћи да изгубите килограме у марту?

Испробајте дијету која вам може помоћи да доведете линију до савршенства

1710252608_Foto-shutterstock-prolacna-dijeta.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Чим почну топли мартовски дани и дође време да скинемо зимске јакне, главно питање за многе жене је - како ће изгледати у танкој пролећној гардероби. Размишљамо о хитној дијети!

Спремни смо да почнемо да жртвујемо оброк или два,гладујемо по више сати дневно, а све ради лепше фигуре и жеље да уђемо у прошлогодишње сукње. Нутриционисти кажу - то је велика грешка!

Није случајно што је у многим земљама управо март проглашен за месец здраве исхране, а циљ разних програма је се подстакне оријентација ка дијети што богатијој витаминима.

Другим речима, можете да радите на мршављењу, али да строго пазите да не уведете организам у било какву инсуфицијенцију у погледу витамина или минерала.

Да бисте у томе успели, искористите све богатију понуду свежег поврћа на пијацама. То значи - што мање хране "из кутије", а што више - из баште. Време је да главни оброци буду сачињени од салата, којима можете да појачате нутритивну вредност тако што ћете додати орашасте плодове или путер од кикирикија.

Максимално ограничите употребу прерађене хране. То значи да потпуно избаците слатке напитке и "фаст фуд", а уместо да купите саламу и направите сендвич, обарите "бело месо" и уживајте у супи и тортиљи с намазом од пилетине, кечапа и краставца.

Треће правило је - обавезних пет оброка дневно. Основу треба да чини салата, па слободно припремите унапред поврће које може да стоји опрано и сецкано и до три дана у фрижидеру. Потрудите се да буде у херметички затвореним кутијама. Унапред можете да припремите и тврдо кувана јаја, а додајте барено или печено месо, разне семенке и орашасте плодове. Ужине нека буду воћне, а за доручак може и понеки тост.

Наравно, с првим лепим данима, појачајте "дозу" боравка на свежем ваздуху и проводите што више времена у шетњи и спортским активностима. Прочитајте и најбољу дијету за жене старије од 60 година.

(Лепа&Срећна)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas