Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВА ИСХРАНА

Ако на вас лоше утиче нагла промена времена СПАС пронађите у овој ДИЈЕТИ

Крвоток се код многих тешко навикава на нагле промене температуре, а доктори сматрају да телу можете помоћи да се храном навикне на нагле скокове.

1615366676_Depositphotos_15422407_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Зато пробајте да одређеним начином исхране требало дати потпору организму и на тај начин допринети бољој циркулацији. Не брините, није потребно да једете само љуте папричице, постоји много других намирница које подстичу размену материја у организму и доприносе да се осећате препорођено.

Прочитајте још: Дијета Гвинет Палтроу: Глумица открила тајну своје савршене линије

Црна чоколада и грејпфрут
Од посебних намирница које се издвајају у борби против лоше циркулације, осим љутих папричица, су и кисели купус, поморанџе, грејп, лимун, мандарине, бели лук, црна чоколада и црно вино и зачини - рузмарин, цимет, ђумбир…

Лоша циркулација умањује квалитет живота, јер изазива низ тегоба, од утиска "мутно ми је у глави", до утрнулости и печења, или жмараца у прстима руку или ногу, па до бола у ногама при ходању, недостатка даха, умора и хладноће, посебно у удовима.

Воће и поврће, месо и риба, а тајна је у ситницама.

Проблеми са циркулацијом, такође, доприносе озбиљним здравственим поремећајима, као што су висок крвни притисак, шлог и срчани удар.

Основно правило је да сваког дана једете воће и поврће, мање количине меса и рибе, једете и хлеб од целог зрна житарица, користите хладно цеђено маслиново уље и свакодневно ходајте или се бавите неком другом физичком активношћу.

Прочитајте још: Савршена Пеган ДИЈЕТА: Губите килограме, а никада нисте гладни

Грејпфрут је здрав Фото: Пиксабеј

Понедељак

Доручак: штапићи од интегралног брашна зачињени рузмарином и чаша киселог млека са белим луком

Ужина: поморанџа

Ручак: пастрмка на жару и салата од киселог купуса, чаша црног вина зачињена са алевом паприком

Вечера: гриз са црном чоколадом

Промена: КЕТО дијета: Пет ОМИЉЕНИХ намирница које можете јести током овог режима исхране

Уторак

Среда
Доручак: овсене пахуљице са сувим воћем и јогуртомУжина: две мандаринеРучак: риба на жару са динстаном шаргарепом, зачињеном белим лукомВечера: макароне са јајима и сиром и салата од краставца зачињена белим луком, мирођијом и киселим млеком

Доручак: барено јаје, хлеб, млади сир и свежа или љута паприка

Ужина: грејп

Ручак: телећа чорба, поховано бело месо печено у рерни и зелена салата са лимуновим соком и маслиновим уљем, чаша црног вина

Вечера: пројара зачињена са сиром и рузмарином

Четвртак

Доручак: сланина са белим луком и хлебом

Ужина: лимунада заслађена медом

Ручак: крем-чорба од печурака, пире кромпир салата од свежег купуса зачињена лимуновим соком и маслиновим уљем

Прочитајте још: Посластица која не гоји: Набавите шаку боровница и засладите се!

Петак

Доручак: гибаница са салатом од краставца зачињеном белим луком, мирођијом и киселим млеком

Ужина: поморанџа

Ручак: рибља чорба (по избору љуто зачињена), кромпир салата са црним луком

Вечера: сутлијаш зачињен циметом

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas