Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Домаћице саветују: Ово је најбоље време за КИСЕЉЕНЕ купуса

Послушајте савете правих домаћица

1663423987_kupus.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Сашина Кухиња
Oglas

Припрема киселог купуса је врло једноставна, захтева минималну припрему, а након што се мало потрудите и изаберете најбоље време за кисељење, остаје вам само да се стрпите и сачекате.

Берба купуса обично почиње крајем септембра, па је то и период када полако почиње традиционални јесењи процес кисељења купуса. Иако време брања купуса у великој мери зависи од временских прилика, вец́ина људи почиње бербу и кисељење купуса када јесен закуца на врата.

Препоручује се да је најбоље време за кисељење купуса средина октобра. Оно што је такође важно напоменути јесте да произвођачи купуса често не воде рачуна о одговарајуц́им температурама и временским условима. Процес биоферментације у киселом купусу захтева да температуре буду стабилне на нивоу од 18 до 21 степен Целзијуса, преноси Нет.Хр.

Прочитајте још: Најукусније ТЕСТО: Од њега можете направити шта год желите, а може стајати у фрижидеру данима

У овим временским условима купус се брзо и лако укисели, па не треба журити са овом акцијом. За ферментацију киселог купуса у процесу кисељења обично је потребно и до четири недеље, па ако овај процес започнете крајем деветог месеца, можете рачунати на то да ц́ете вец́ у октобру или почетком новембра имати укусан кисели купус који ц́е вас одушевити. током целе зиме, ако пре јела. Укус киселог купуса је прилично неутралан, па се одлично слаже са вец́ином оброка.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas