· · Коментари: 0
КОЛАЧИ

Француска чаролија: Лимун МАКРОНИ се праве за САМО 20 минута!

Направите макроне за викенд и укућани ће бити одушевљени.

1617954834_Depositphotos_144325989_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Најлепши и најслађи француски колачић! Макрони су као облачићи, као сан који се топи у устима.

Прочитајте још: Хранљив и укусан ручак: Направите бело месо из рерне (ФОТО/ВИДЕО)

Потребно је:

  • 2 беланцета
  • 50 г шећера
  • кашичица сока од лимуна
  • неколико капи ароме лимуна
  • мало соли
  • 100 г бадема
  • 100 г шећера у праху
  • жута прах боја
  • пудинг или крем од лимуна

Бланширајте бадеме, па их уситните у блендеру са неколико кашика шећера у праху, затим полако додајте још шећера у праху, блендирајте, уз додавање остатка шећера, све док не добијете фино бадемово брашно. Убаците жуту прах боју и благо промешајте.

У беланце додајте мало соли, па шећер.

Беланца улупајте са мало соли, па сипајте половину смесе шећера и мутите док се не раствори, а затим додајте и остатак шећера и добро умутите. Додајте кашичицу сока од лимуна и неколико капи ароме, па још кратко измиксајте. Половину добијене смесе сипајте у суд са бадемовим брашном и помешајте.

Прочитајте још: Доручак који буди сва чула: Преливена пита са сиром (ФОТО/ВИДЕО)

Додајте преостали шам, па убаците у кесу или “дресир џак” и округлим наставком на подлогу истискујте гомилице пречника 3-3,5 цм. Оставите их да се благо осуше, па их пеците у рерни загрејаној на 150 степени око 15 минута. Оставите макаронсе да се охладе, а затим их одвојте од подлоге и онда спајајте по два кремом од лимуна.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.