Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грчки ПИРЕ КРОМПИР: Прави се без млека и путера

Рецепт за пире кромпир не мора увек да садржи млеко

1671813722_shutterstock_1879433848.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од кромпира могу да се праве разна јела и прилози, а убедљиво најбољи је пире кромпир. Свака домаћица има неку своју тајну како да пире буде савршено кремаст, а и професионалне куварице су откриле трикове којима се оне служе. Пире може да се једе уз гулаш, ћуфте, паприкаш, поховано месо... Ако желите прилог који ће надмашити стандардни пире кромпир испробајте скордалију. Ово је грчка верзија омиљеног прилога, а прави се без млека и путера.Уместо тога додаје се бели лук, бадем и лимунов сок. Уживајте!

Састојци:

  • 1/2 кг кромпира 
  • 60 г бланшираних бадема 
  • 4 чена белог лука 
  • 2-3 кашике лимуновог сока 
  • око 50 мл маслиновог уља 
  • За украшавање:
  • 1 млади лук
  • першун
  • кора лимуна

Прочитајте још: Рестован кромпир спремљен по бака Јелином рецепту: Овакав досад нисте јели (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема:

Кромпир исеците на коцкице и сипајте у шерпу, па прелијте водом. Кувајте док не прокључа, па смањите темепратуру и кувајте још 15 минута, тј. док се кромпир потпуно не скува. Исперите кромпир врућом водом и оставите са стране. Бели лук и бадеме изблендирајте, па у прохлађени кромпир додајте со и лимунов сок, па направите пире. По мало додајте маслиново уље и направите кремаст прилог. Затим додајте изблендиране бадеме и бели лук, па промешајте. Украсите секцаним младим луком, першуном и ренданом корицом лимуна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas