Oglas
· · Komentari: 0

Grčki PIRE KROMPIR: Pravi se bez mleka i putera

Recept za pire krompir ne mora uvek da sadrži mleko

1671813722_shutterstock_1879433848.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Od krompira mogu da se prave razna jela i prilozi, a ubedljivo najbolji je pire krompir. Svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako da pire bude savršeno kremast, a i profesionalne kuvarice su otkrile trikove kojima se one služe. Pire može da se jede uz gulaš, ćufte, paprikaš, pohovano meso... Ako želite prilog koji će nadmašiti standardni pire krompir isprobajte skordaliju. Ovo je grčka verzija omiljenog priloga, a pravi se bez mleka i putera.Umesto toga dodaje se beli luk, badem i limunov sok. Uživajte!

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira 
  • 60 g blanširanih badema 
  • 4 čena belog luka 
  • 2-3 kašike limunovog soka 
  • oko 50 ml maslinovog ulja 
  • Za ukrašavanje:
  • 1 mladi luk
  • peršun
  • kora limuna

Pročitajte još: Restovan krompir spremljen po baka Jelinom receptu: Ovakav dosad niste jeli (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Krompir isecite na kockice i sipajte u šerpu, pa prelijte vodom. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još 15 minuta, tj. dok se krompir potpuno ne skuva. Isperite krompir vrućom vodom i ostavite sa strane. Beli luk i bademe izblendirajte, pa u prohlađeni krompir dodajte so i limunov sok, pa napravite pire. Po malo dodajte maslinovo ulje i napravite kremast prilog. Zatim dodajte izblendirane bademe i beli luk, pa promešajte. Ukrasite sekcanim mladim lukom, peršunom i rendanom koricom limuna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas