Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Интегрални хлеб од само 5 састојака

Сви смо у потрази за брзим и лаким рецептима, али жеља да и њима одушевите оне за које их припремате је увек ту

1654088138_Argeta-OOH711.jpg
Фото: промо
Oglas

Уз овај једноставан и укусан хлеб, али и проверен савет из Европе са чиме да га комбинујете, успех и похвале су загарантовани.

Пет састојака који су вам потребни за прављење овог интегралног хлеба су:

  • 500г интегралног пшеничног брашна
  • 1 кашичица соли
  • 300–400 мл топле воде
  • 1 кесица сувог квасца, односно 25г свежег квасца
  • 2 кашике маслиновог уља

Фото: промо

Поступак:

Сипајте у посуду 500г брашна, кашичицу соли и додајте 2 кашике маслиновог уља. Уколико за припрему хлеба користите свеж квасац, прво га припремите – измрвите 25г квасца у 100мл топле воде и оставите 15 минута. Припремљени квасац сипајте у посуду, а затим додајте осталих 200–300 мл топле воде. Уколико ипак користите суви квасац, сипајте кесицу у посуду, све заједно измешајте и додајте 300–400мл топле воде.

У оба случаја полако додајте задњих 100 мл воде током мешања, све док тесто не постане гипко, али не превише лепљиво. Тесто ћете најбоље замесити помоћу кухињског робота са наставком за мешење теста. Прекријте посуду са тестом провидном фолијом или влажном крпом и оставите 45 минута на топлом месту како би надошло за отприлике трећину.

Фото: промо

Радну површину поспите брашном, затим извадите тесто из посуде и притисните га рукама, савијте га и пребаците у модлу за хлеб дужине од 25 цм. Модлу прекријте влажном крпом и оставите 45 минута да надође. Пеците хлеб од 40 до 50 минута на 200 °Ц.

А сада и проверени савет љубитеља добрих залогаја из Европе: сваки хлеб заслужује да се на његовој доброј страни нађе Аргета, бр. 1 месни и рибљи намаз у Европи, према оцени потрошача. Бројни укуси међу којима можете одабрати један или све, направљени су од најквалитетнијих филета рибе и комада меса, искључиво биљних зачина и уља, према посебној БЕЗ формули (ФРЕЕ ФРОМ) и не садрже вештачке боје, конзервансе, палмино уље, вештачке појачиваче укуса и глутен.

Фото: промо

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas