Многи кажу да је ово храна која их подсећа на детињство...

Састојци:
Флекице:
- 250 г брашна
- 1 јаје
- 1 кашичица соли
- 80 мл воде
- пола главице купуса
- 1 мања главица црвеног лука
- 1 кашика свињске масти
- со, бибер и мало слатке црвене паприке
- љута туцана паприка (по укусу)
Припрема:
Замесити тесто од брашна, јаја, соли, воде. Брашно додавати постепено. Увек можете накнадно додавати брашна ако буде било потребе. Оставити да одстоји 15-ак минута.
За то време ситно исецкати купус. У шерпи загрејати маст, додати ситно исецкан лук, пропржити док не буде стакласт, а затим додати и купус. Посолити, побиберити и долити мало воде. Динстати око 30 минута, тј. док не омекша, уз повремено мешање. Ако буде било потребе долити још воде.
Побрашнавити површину, па тесто развити што тање. Резачем за пицу (или ножем ако немате) изрезати тесто по дужини, а затим и ширини да добијете мале квадратиће Скувати флекице у кључалој води у коју додамо мало уља и соли.
Флекице су готове када испливају на површину. Вадити решеткастом кашиком, а затим убацити у купус и измешати.
Флекице послужити у тањире и посути их са љутом туцаном паприком, по жељи.
Пријатно!