Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...

Sastojci:
Flekice:
- 250 g brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 80 ml vode
- pola glavice kupusa
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 kašika svinjske masti
- so, biber i malo slatke crvene paprike
- ljuta tucana paprika (po ukusu)
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, jaja, soli, vode. Brašno dodavati postepeno. Uvek možete naknadno dodavati brašna ako bude bilo potrebe. Ostaviti da odstoji 15-ak minuta.
Za to vreme sitno iseckati kupus. U šerpi zagrejati mast, dodati sitno iseckan luk, propržiti dok ne bude staklast, a zatim dodati i kupus. Posoliti, pobiberiti i doliti malo vode. Dinstati oko 30 minuta, tj. dok ne omekša, uz povremeno mešanje. Ako bude bilo potrebe doliti još vode.
Pobrašnaviti površinu, pa testo razviti što tanje. Rezačem za picu (ili nožem ako nemate) izrezati testo po dužini, a zatim i širini da dobijete male kvadratiće Skuvati flekice u ključaloj vodi u koju dodamo malo ulja i soli.
Flekice su gotove kada isplivaju na površinu. Vaditi rešetkastom kašikom, a zatim ubaciti u kupus i izmešati.
Flekice poslužiti u tanjire i posuti ih sa ljutom tucanom paprikom, po želji.
Prijatno!