· · Коментари: 0
РЕЦЕПТ

Када вам нестане хлеба, одлична замена су ЗАПЕЧЕНЕ СЛАНЕ ПИЦА ПАЛАЧИНКЕ (ФОТО)

Припремају се за пола сата, а могу бити одлична вечера или доручак.

1618384237_slane-palacinke.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Када вам нестане хлеба, опције су вам или да направите проју или неку палачинку, што је био случај и наше куварице Диди. Она се одлучила за слане палачинке запечене у рерни.

Прочитајте још: ПОСНИ ПУЖИЋИ са ајваром и младим луком: Брза и лака припрема

Од прављења првобитно осмишљеног јела, до неочекиваних кулинарских чаролија.

Рецепт за најбоље и најлакше палачинке сигурно већ већина зна, али за оне који још не знају ево шта је потребно: 

У ванглицу ставите једно јаје, 100 мл млека, 100 мл воде, 30 мл уља, 100 гр брашна (бело, спелтино, или које год волите), со за слану или шећер за слатку варијанту. Све смућкајте штапним миксером и одмах пеците.

Од ове мере добићете 7 комада, од 24 цм.

Прочитајте још: Предлог за ужину или вечеру: Укусни МЕКИКА СЕНДВИЧИ (ФОТО/ВИДЕО)

Округли калуп премажите путером, ставите палачинку, па премажите кечапом, ставите нешто сецкацно (шунку, мортаделу, кулен, судзук...), па нарендајте качкаваљ. Опет ставите палачинку, премажите је павлаком, насецкајте маслине на колутове, нарендајте качкаваљ.

Ставите преко поново палачинку и понављајте док имате палачинке. По жељи ставите и сецкане печурке.

Последњу палачинку премажите кечапом, нарендајте качкаваљ, поспите ориганом и ако желите ставите колутове неке кобасице.

Прочитајте још: Данас кувамо ЦАРСКО јело: Сјајан ручак који крепи душу и тело на бакин начин (РЕЦЕПТ)

Убаците у загрејану рерну на 200° и пеците 15 минута. Требаће вам око пола сата за све, преукусно је, а што је најбоље може вам остати и за доручак.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.