· · Komentara: 0
RECEPT

Kada vam nestane hleba, odlična zamena su ZAPEČENE SLANE PICA PALAČINKE (FOTO)

Pripremaju se za pola sata, a mogu biti odlična večera ili doručak.

1618384237_slane-palacinke.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Kada vam nestane hleba, opcije su vam ili da napravite proju ili neku palačinku, što je bio slučaj i naše kuvarice Didi. Ona se odlučila za slane palačinke zapečene u rerni.

Pročitajte još: POSNI PUŽIĆI sa ajvarom i mladim lukom: Brza i laka priprema

Od pravljenja prvobitno osmišljenog jela, do neočekivanih kulinarskih čarolija.

Recept za najbolje i najlakše palačinke sigurno već većina zna, ali za one koji još ne znaju evo šta je potrebno: 

U vanglicu stavite jedno jaje, 100 ml mleka, 100 ml vode, 30 ml ulja, 100 gr brašna (belo, speltino, ili koje god volite), so za slanu ili šećer za slatku varijantu. Sve smućkajte štapnim mikserom i odmah pecite.

Od ove mere dobićete 7 komada, od 24 cm.

Pročitajte još: Predlog za užinu ili večeru: Ukusni MEKIKA SENDVIČI (FOTO/VIDEO)

Okrugli kalup premažite puterom, stavite palačinku, pa premažite kečapom, stavite nešto seckacno (šunku, mortadelu, kulen, sudzuk...), pa narendajte kačkavalj. Opet stavite palačinku, premažite je pavlakom, naseckajte masline na kolutove, narendajte kačkavalj.

Stavite preko ponovo palačinku i ponavljajte dok imate palačinke. Po želji stavite i seckane pečurke.

Poslednju palačinku premažite kečapom, narendajte kačkavalj, pospite origanom i ako želite stavite kolutove neke kobasice.

Pročitajte još: Danas kuvamo CARSKO jelo: Sjajan ručak koji krepi dušu i telo na bakin način (RECEPT)

Ubacite u zagrejanu rernu na 200° i pecite 15 minuta. Trebaće vam oko pola sata za sve, preukusno je, a što je najbolje može vam ostati i za doručak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.