Рецепт за савршене палачинке, корак по корак водич са триковима како да смеса буде идеалне густине, беланца правилно умешана и додавање кипуће воде за мекане и сочне палачинке које се неће лепити.
Да би палачинке испале савршене, искусне домаћице на крају у смесу додају шољицу кипуће воде.
Састојци:
2 јајета
200 г брашна
300 мл млека
2 кашике шећера
Прстохват соли
50 мл воде (по рецепту додати и мало кипуће воде)
Уље за пржење
Етапа 1: Припрема смесе
Одвојите беланца од жуманца.
У већој посуди помешајте брашно, жуманца, млеко и 50 мл обичне воде. Добро умутите да не остану грудвице.
Додајте со и шећер и још једном лагано промешајте.
Етапа 2: Припрема беланаца
Беланца умутите у чврст снег.
Пажљиво их умешајте у претходно припремљену смесу. Овако ћете добити ваздушније и мекше палачинке.
Етапа 3: Финални трик – додавање кипуће воде
Када је смеса умућена, додајте мало кипуће воде.
Промешајте лагано док смеса не добије оптималну густину. Овај корак спречава да се палачинке лепе и даје им савршену текстуру.
Етапа 4: Пржење
Загрејте тигањ и додајте малу количину уља.
Сипајте смесу у тигањ и пржите са обе стране док не добију златно-смеђу боју.
Палачинке сервирајте по жељи – са џемом, медом, чоколадом или воћем.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО: