· · Коментара: 0

Кремаста тестенина са пармезаном: Ови састојци воде до савшеног укуса!

Ко још не воли пасту? Ово прилично јефтино јело које се брзо спрема има милионе обожаваоца широм планете, да ми вам данас откривамо један интересантан рецепт

1653126496_alex-motoc-QEbIgaxP7N8-unsplash.jpg
Фото: Пиксабеј

Међутим, постоје мали трикови када је у питању кување пасте који могу да појачају укус вашег јела и побољшају кремасту текстуру. Додавање бујона у вашу смесу, сигурно диже укус вашег јела на виши ниво! 

Прочитајте још: Хедонизам завијен у лиснато тесто: Откривамо најбољи рецепт са ЛОСОС ВЕЛИНГТОН

Састојци:

  • 2 кашике несланог путера
  • 4 чена белог лука , млевеног
  • 2 шоље пилећег бујона
  • 1 шоља млека
  • фетућини паста
  • со и бибер
  • ¼ шоље ренданог пармезана
  • 2 кашике свежег першуна , сецканог

Припрема:

Загрејте неслан путер у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте бели лук и кувајте, често мешајући, док не замирише, око 1-2 минута. Додајте пилећу супу, млеко и фетучини. Зачините сољу и бибером. Ставите лонац да проври, а затим смањите ватру и кувајте, повремено мешајући, док се тестенина не скува, око 18-20 минута. Умешајте пармезан. Ако је смеса превише густа, додајте још млека по потреби док се не постигне жељена конзистенција.
Послужите одмах, а поспите першуном.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.