Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
брзо и укусно

Лагани ручак за вреле дане: Паста са лимуном и шпарглама у белом сосу (РЕЦЕПТ)

Сезона шпаргла је ту, као и врели летњи дани због којих наш организам тражи лагана и освежавајућа јела попут овог

1654610645_noodles-g86fa3a5fa_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако можете да набавите квалитетне шпаргле у сезони, испробајте овај рецепт. Ово је одличан рецепт за савладавање вештине употребе воде за тестенину за стварање свиленкастог, богатог соса. Додатни скроб ће помоћи да се све споји, али ако постане превише густо, додајте још мало воде!

Прочитајте још: Рецепт за чорбицу са гризом и белим луком - готова за 5 минута (ВИДЕО)

Кључ за припрему овог јела је да се шпаргле кувају све док њихови врхови не постану хрскави, а стабљике мало попуцале. 

Састојци: 

пене тестенина
шпаргле, исечене на комаде 
3 ксшике екстра девичанског маслиновог уља
1 мали лук, исечен на коцкице
2 чена белог лука, танко нарезана
1 чаша сувог белог вина
1 лимун, очишћен од коре и сока
1 кашика соли
пола шоље свеже ренданог пармезана
пола кашике свеже млевеног црног бибера
веж першун, ситно исецкан

Припрема: 

Сипајте воду у велики лонац и пустите да проври Додајте пене и кувајте према упутствима на паковању, до "ал денте". Сачувајте ½ шоље воде за тестенину, а затим оцедите. Оставите са стране. 
У међувремену, у великом тигању на средње јакој ватри загрејте 1 кашику уља. Пропржите шпаргле док не постану хрскаве, а затим их зачините прстохватом соли. Пребаците на тањир и оставите са стране.
Загрејте преостале 2 кашике уља на средњој ватри. Лук и бели лук пржите док не омекшају, око 5 минута. Додајте густу павлаку, бело вино, лимунов сок и корицу. Ставите смешу да проври, а затим кувајте 5 минута. Додајте со, пармезан и црни бибер. Смањите топлоту и мешајте док се добро не сједини.
Искључите ринглу и умешајте тестенину, шпаргле и першун док не буду добро сједињени сви састојци. Додајте мале количине воде од тестенине док не постигнете жељену конзистенцију. Послужите са још ренданог пармезана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas