Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЗНАТИ КУВАЈУ

Рецепт за пасуљ БРАНКА КОЦКИЦЕ: Месо које се ретко користи као додатак (РЕЦЕПТ)

Укусан пасуљ по рецепту легендарног Коцкице

1657626223_branko-kockica-2.jpg
Фото: репринт ТВ Новости, М. Анђела
Oglas

Бранко Милићевић, познатији као Бранко Коцкица, поред тога што је херој детињства многим генерацијама, важи и за особу која се одлично сналази у кухињи. 

Прочитајте још: Глазиране крофнице са циметом и смеђим шећером - Рецепт за праве сладокусце (ВИДЕО)

Припремао је разна јела, а међу омиљеним рецептима му је пасуљ са коњским месом за који вам представљамо рецепт.

Састојци:

1/2 кг пасуља тетовца
4 главице црног лука
кашика масти
две касике брашна
мало алеве паприке
со
1 јаје
300 гр млевеног коњског меса
мало старог хлеба
бибер
со

Фото: Репринт Новости архива

Припрема: 

Скувати пасуљ тако што ћемо прву воду бацити и налити другом. Затим додати ситно исецкан лук и кувати га у пасуљу док се потпуно не раскува. 

Пасуљ пржити на следећи начин:

У шерпу ставити већу кашику масти и када се угреје додати кашику брашна. Када запршка постане румена, додати на врх ножа алеве паприке, све то добро промешати и сипати пасуљ. Посолити на крају.

Од коњског млевеног меса направити на уобичајени начин фаширане шницле (са јајетом и омекшаном корицом хлеба, бибером) и служити као додатак пасуљу

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas