Рецепт који ћете обожавати

Пекарски кромпир многима је омиљен додатак јелу због свог пикантног укуса који му дају зачини. Када се у њега дода и фина, месната сланиница добијате јело које ће пробудити сва чула. Лако се прави те се може јести и као цео оброк или додатак неком месу. Испробајте већ данас.
Састојци:
1 килограм кромпира
200 грама меснате сланине
1 кашика свежег першуна
3-4 чена белог лука
Со и зачини по укусу
Припрема:
Ољуштите кромпир па исеците на четвртине. Скувајте потом у сланој води, тачније, напола скувајте. Није потребно да кромпир постане скроз мекан, већ да буде благо скуван, још увек тврд изнутра. Оцедите кромпир од воде затим, па помешајте са першуном. Уље загрејте у тепсији па убаците кромпириће. Преко кромпирића сложите парчиће сланине, и на крају додајте ченове белог лука.
Кромпириће и сланиницу пеците на 200 степени, а знаћете да је готово када кромпирићи добију фину боју, и сланиница се упржи. Извадите из рерне па послужите док је још топло.
(Курир)