Ево једног предлога за један предиван посни рецепт, пита на води. Са само пар намирница добићете преукусну питу. Тако сочна , идеална за доручак или вечеру. Сви ће вам тражити парче више када буду пробали. На један лак и једноставан начин имаћете предиван оброк.
Посна пита на води, без трунке уља, са печуркама и парадајзом је многима омиљено јело током поста, а прави се невероватно лако! Потребно вам је свега 10 минута да је направите, а право је уживање за целу породицу.
Састојци
2 празилука
400 г шампињона или печурки по жељи (продинстати на мало воде)
200 мл куваног парадајза
1 кашичица бибера
1 кашичица сувог зачина
1 кашичица соли
Мало першуна
500 г кора за пите и баклаве
Припрема
Исецкајте печурке на листиће и празилук на коцкице, па заједно их издинстајте на мало воде. Потом додајте у фил све зачине и још мало промешајте, а онда сипајте 2 дцл куваног парадајза.
Затим филујте готове коре за питу и премажите их на крају соком од парадајза.
Пећи на 200° 15-20 минута, чим добију златно жуту боју, прекрити фолиом и пећи још 20 минута.
Ево једног предлога за један предиван посни рецепт, пита на води. Са само пар намирница добићете преукусну питу. Тако сочна , идеална за доручак или вечеру. Сви ће вам тражити парче више када буду пробали. На један лак и једноставан начин имаћете предиван оброк.
Пријатно!