Evo jednog predloga za jedan predivan posni recept, pita na vodi. Sa samo par namirnica dobićete preukusnu pitu. Tako sočna , idealna za doručak ili večeru. Svi će vam tražiti parče više kada budu probali. Na jedan lak i jednostavan način imaćete predivan obrok.
Posna pita na vodi, bez trunke ulja, sa pečurkama i paradajzom je mnogima omiljeno jelo tokom posta, a pravi se neverovatno lako! Potrebno vam je svega 10 minuta da je napravite, a pravo je uživanje za celu porodicu.
Sastojci
2 praziluka
400 g šampinjona ili pečurki po želji (prodinstati na malo vode)
200 ml kuvanog paradajza
1 kašičica bibera
1 kašičica suvog začina
1 kašičica soli
Malo peršuna
500 g kora za pite i baklave
Priprema
Iseckajte pečurke na listiće i praziluk na kockice, pa zajedno ih izdinstajte na malo vode. Potom dodajte u fil sve začine i još malo promešajte, a onda sipajte 2 dcl kuvanog paradajza.
Zatim filujte gotove kore za pitu i premažite ih na kraju sokom od paradajza.
Peći na 200° 15-20 minuta, čim dobiju zlatno žutu boju, prekriti foliom i peći još 20 minuta.
Evo jednog predloga za jedan predivan posni recept, pita na vodi. Sa samo par namirnica dobićete preukusnu pitu. Tako sočna , idealna za doručak ili večeru. Svi će vam tražiti parče više kada budu probali. Na jedan lak i jednostavan način imaćete predivan obrok.
Prijatno!