Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ КАЧАМАК: Припремите га на традиционалан начин - тајна је у једном састојку

Овакав још нисте пробали

1733912293_shutterstock_510032938--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ово је рецепт за савршен домаћи качамак – један тајни састојак га чини просто неодољивим избором за доручак!

Нећете веровати какав укусан оброк можете направити од паленте! Доносимо вам један рецепт и откривамо тајни састојак који је чини тако неодољивом.

Палента, традиционално и једноставно јело, може постати права гурманска посластица уз један тајни састојак који јој даје посебан укус и мирис. Брзо, лако и укусно – ово је доручак који ће освојити свачије непце.

Брзи доручак који сви воле

Проја је можда најпознатије јело од кукурузног брашна, али палента заузима високо место на листи омиљених брзих доручака. Њена једноставна припрема и богат укус чине је незаобилазном у многим домаћинствима.

Тајна је у састојцима

Основна палента је сама по себи укусна, али уз додатак само неколико састојака може постати прави деликатес. Овај рецепт укључује пропржену и ситно сечену сланину која даје посебан мирис и укус, уз додатак мрвљениог сира који је као састојак чини још укуснијом.

Састојци:

– 500 г паленте
– 100 г ситно сецкане сланине
– 1,5 л воде
– 1 кашика масти
– 150 г сира
– 1/2 кашичице соли
– уље по потреби

Припрема:

Сипајте врло мало уља на дно шерпе, па кад се угреје, на њему пропржите ситно сецкану сланину. Потом је извадите и ставите на папирни убрус, који треба да упије вишак масноће.
Затим налијте воду у шерпу, па додајте маст и со и загрејте до кључања. Након тога склоните с ватре и смањите температуру на тиху до средњу (никако највишу).
Сипајте паленту мало по мало, уз мешање, па вратите на шпорет и непрестано мешајте све док се не згусне.
Потом умешајте пржену сланину и мрвљени тврди сир, све добро промешајте, па сипајте у чиније или тањире у којима ћете сервирати паленту. Можете украсити листићима сланине по жељи.

Пријатно и јавите нам како вам се свидео рецепт за овај супер доручак!

(Еспресо.рс)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas