Овакав још нисте пробали
Ово је рецепт за савршен домаћи качамак – један тајни састојак га чини просто неодољивим избором за доручак!
Нећете веровати какав укусан оброк можете направити од паленте! Доносимо вам један рецепт и откривамо тајни састојак који је чини тако неодољивом.
Палента, традиционално и једноставно јело, може постати права гурманска посластица уз један тајни састојак који јој даје посебан укус и мирис. Брзо, лако и укусно – ово је доручак који ће освојити свачије непце.
Брзи доручак који сви воле
Проја је можда најпознатије јело од кукурузног брашна, али палента заузима високо место на листи омиљених брзих доручака. Њена једноставна припрема и богат укус чине је незаобилазном у многим домаћинствима.
Тајна је у састојцима
Основна палента је сама по себи укусна, али уз додатак само неколико састојака може постати прави деликатес. Овај рецепт укључује пропржену и ситно сечену сланину која даје посебан мирис и укус, уз додатак мрвљениог сира који је као састојак чини још укуснијом.
Састојци:
– 500 г паленте
– 100 г ситно сецкане сланине
– 1,5 л воде
– 1 кашика масти
– 150 г сира
– 1/2 кашичице соли
– уље по потреби
Припрема:
Сипајте врло мало уља на дно шерпе, па кад се угреје, на њему пропржите ситно сецкану сланину. Потом је извадите и ставите на папирни убрус, који треба да упије вишак масноће.
Затим налијте воду у шерпу, па додајте маст и со и загрејте до кључања. Након тога склоните с ватре и смањите температуру на тиху до средњу (никако највишу).
Сипајте паленту мало по мало, уз мешање, па вратите на шпорет и непрестано мешајте све док се не згусне.
Потом умешајте пржену сланину и мрвљени тврди сир, све добро промешајте, па сипајте у чиније или тањире у којима ћете сервирати паленту. Можете украсити листићима сланине по жељи.
Пријатно и јавите нам како вам се свидео рецепт за овај супер доручак!
(Еспресо.рс)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ