Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за ГАСПАЋО: Како се спрема најпопуларнија ШПАНСКА ЧОРБА

Чорба која је погодна и за лето

1688380694_profimedia-0528619424.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Гаспаћо је један од најпознтијих шпанских специјалитета, а колико је популаран говори и чињеница да је рецепт промовисао у свом филму "Жене на рубу нервног слома" и Педро Алмодовар. Ову хладну парадајз чорбу Шпанци највише једу лети, јер не само да је укусна и заситна, већ и освежава, а лако се прави. Све што вам је потребно су парадајз, краставац и паприка, а све се то помеша у блендеру. Научите како се прави једна од најлепших парадајз чорби. 

Састојци: 

  • 900 г парадајза 
  • 1 црвена или зелена паприка 
  • 1 краставац
  • 1 мањи црни лук 
  • 1 чен белог лука
  • 2 кашичице сирц́ета
  • 1/2 шоље маслиновог уља

Припрема:

Парадајз и паприку кратко бланширајте у кључалој води. Скините кожицу, па ситно исеците. Ставите у блендер, па додајте очишћени бели и црни лук, као и краставац. Добро изблендирајте да се сви састојци лепо сједине. Затим сипајте сирће и посолите, па опет изблендирајте, а онда сипајте и маслиново уље. Још једном изблендирајте и гаспаћо је готов. Текстура треба да буде кремаста, а затим процедите. Сипајте у стаклену посуду и охладите. Можете и одмах да једете. Послужите са крутонима или нечиме по вашој жељи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas