Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САЛАТА СА ПРШУТОМ: Морате да пробате ово савршенство

Оброк салата са пршутом је сочна, изгледа као да је из ресторана и јачег је укуса од мимоза салате.

1709713553_shutterstock_364272797.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Оброк салата са пршутом се слаже у слојевима и чува у фрижидеру.

Састојци:

350 г кромпира
1 лук
7 јаја
250 г пршуте
150 г мајонеза
Со и бибер по укусу
1 кашичица сирћета
пола кашичице соли
1 кашичица шечера

Припрема:

За оброк салату са пршутом кромпир скувајте са љуском и охладите. Тврдо скувајте јаја и охладите. Лук исеците на танке четвртине и пребаците у чинију. У лук додајте со, шећер, сирће и прелијте кључалом водом. Пустите да се лук потпуно натопи у маринади. Нарендајте кувани кромпир на крупно ренде. Одвојите кувана јаја на жуманца и беланце. На ситно нарендајте жуманца и беланце одвојено.

Узимите стаклену тепсију или чинију у којој ћете држати салату. Као први слој, положите половину ренданог кромпира. Лагано посолите, додајте црни бибер и премажите мајонезом. Оцедите маринаду од лука. На кромпир ставите половину киселог лука. Затим положимо половину нарибаних беланаца. Овај слој је лагано сољен и премазан мајонезом. Следећи слој су само жуманца. Пршуту исеците на коцкице и ређајте у последњем слоју, а затим понављајте све слојеве испочетка, од кромпира.

Завршни слој салате је пршута. Оставите готову салату да одстоји неколико сати у фрижидеру. Уживајте у оброк салати са пршутом!

(Stvar ukusa Mondo)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas