Позната водитељка, глумица и певачица Сузана Манчић, по сопственом признању, воли да кува
![1712835836_suzana.jpg](/cache/images/a/4/e/7/9/a4e79f00c878c179b676df3460eef03b8a2b8571.jpg)
Кулинарске тајне пренела јој је мама Вера, пореклом Мађарица. Преносимо вам њен рецепт, за сарме од киселог купуса. Водитељка сматра да је тајна добре сарме добар однос пиринча и меса, које мора да буде мешано, јунеће и свињско, са доста бибера.
Потребно је:
- 600 г млевеног меса
- 100 г пиринча
- 2 главице црног лука
- 2 главице киселог купуса
- бели лук
- шаргарепа
- парадајз
Припрема
Две главице црног лука пропржите на масти. Додајте 600 грама млевеног меса и бели лук. Може да да се наренда и једна шаргарепа, а кад то буде готово, додајте пиринач и почните да их завијате. Кад се поређају у шерпу, додајте воду. У шерпу може да се стави и цео парадајз или паприка. Ставите на лагану ватру, да се кувају бар три сата. На крају их запеците у рерни, покривене преосталим листовима купуса.
(СД)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ