· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Школски пример СЛАВСКОГ КОЛАЧА: Рецепт за НАЈЛАКШУ прирпему (ВИДЕО)

Почињу славе, а уз овај рецепт припремићете прави славски колач.

1637480517_kolac.png
Фото: Бакина кухиња

Овога јутра у бакиној кухињи спрема се славски колач, што би се рекло по "школском" рецепту. Лако се спрема, а изглед, као и укус ће вас одушевити.

Састојци:

500 мл воде
30 мл малсиновог уља
850 гр брашна
20 гр квасца
1 кашичица шећера и соли

Прочитајте још: Мекан као ПЕНА: Рецепт за јефтин и брз КОЛАЧ са кексом и џемом (ВИДЕО)

Припрема:

Замесити глатко тесто са квасцем које је измрвљено у мало млаке воде. Додати остатак воде, шећера, уља, брашна, соли, и замесити глатко средње тврдо тесто.

Оставити да одстоји, па кад порасте издвојити 1/3 а остатак теста поделити на 5 лопти. Пета нека буде мања, јер она иде у средину.

Први део теста развити у величини калупа и ставити на дно подмазане шерпе. Сваку лопту обрадити рукама, па покрити да одстоје 5 минута, па их поређати у шерпу на тесто које је стављено као на слици.

Фото: Бакина кухиња

Најмања лопта иде у средину. Од брашна и воде умесити мало тврдог теста, па калупом печата исећи отиске и ставити на сваку лоптицу у облику крста. 

Остале фигурице ставити по жељи. Оставити покривен колач да нарасте око 30 минута, па премазати жуманцетом, ако није посна слава, и пећи на 180 степени око 1 сат. На половини печења покрити да врх не изгори јер доста нарасте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.