Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КАКО СПРЕМИТИ ШПАРГЛУ

ШПАРГЛА - Два рецепта за лагану вечеру! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Рецепти који ће вам дати идеју како да спремите јело од шпаргле за коју важи да је права витаминска бомба.

1622034372_Depositphotos_83512420_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Шпаргла са сосом од парадајза

Састојци: 

  • 4 гранчице свежег рузмарина
  • 4 шните квалитетне димљене сланине
  • 4 велика парадајза
  • 500 г шпаргли
  • маслиново уље
  • листићи рузмарина
Највећи потрошачи шпаргле на свету су Немци и процењено је да годишње сваки Немац поједе по 2 или више килограма шпаргле.

Поступак: 

У велику шерпу сипати воде 2-3 цм и пустити да проври. У међувремену, откинути листиће са рузмарина, исећи сланину на штапиће и преполовити 4 велика, зрела парадајза. Нарендати половине парадајза са исечене стране, јер нам кора неће требати.

Ставити 500г опраних шпаргли (откинути дрвенасте делове) у цедиљку и ставити изнад шерпе с кључалом водом. Поклопити поклопцем и кувати око 5 минута или док не омекша.

Прочитајте још: Када се два рецепта за ПРОЈИЦЕ споје у један, добијамо ФАНТАЗИЈУ укуса! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

У међувремену, ставити велики тигањ на јаку ватру. Сипати мало маслиновог уља и додати исецкану сланину.

Кад сланина постане хрскава, додати листиће рузмарина и кувати отприлике 30 секунди, затим оба ставити на тањир. У исти тигањ ставити комадић маслаца, затим додати парадајз, пустити да проври и добро зачинити.

Шпарглу сервирати преливену сосом од парадајза, са сланином са стране. Поспите све рузмарином.

Крем супа од шпаргли

Састојци: 

  • 2 везе свеже шпаргле
  • 1 црни лук
  • 2 кашике маслаца
  • 1 литар кокошије супе
  • 2 кашике брашна 
  • 1 дл киселе павлаке
  • смеђи шећера
  • першун
  • со, бибер

Поступак: 

Шпаргле се најпре очисте и прокувају око 5 минута у сланој води како би омекшале. У једној шерпи подгрејте маслац и у њој испржите ситно исецкан црни лук. Потом додајте брашно нек се мало запржи и онда долијте литар кокошије супе.

Прочитајте још: ЧИЗКЕЈК на амерички начин: Колач готов за 30 минута! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Шпарглу исеците на комаде и убаците у шерпу,  а све зачините са смеђим шећером и бибером по сопственој жељи. Кувајте на умереној ватри све док не почне да кључа. Тада смањите температуру и оставите да се крчка још 5 минута.

После тога је потребно исцедити супу, у засебан лонац, а поврће испасирајте или измиксате у блендеру. Затим га тако исецканог поново вратите у лонац са супом, при том додајући киселу павлаку (можете додати и мало млека) и соли. Прокувајте око 5 минута и пред сам крај убаците мало першуна.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ    

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas